Gazete Vatan Logo

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? 2023 Emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi?

2023 yılına kısa bir süre kala milyonlarca emekli, yılbaşı ikramiyesi alıp almayacaklarını sıklıkla sorguluyor. Milyonlarca emekliye bayramlarda ödenen ikramiyelerin yılbaşı öncesi verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Peki, Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? 2023 Emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar…

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? 2023 Emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi?

2023 yılı için emeklinin gözü, yapılacak ödemelere çevrildi. Bayramlarda emeklilere ödenen ikramiyelerin yılbaşında verilip verilmeyeceği sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor.

EMEKLİYE YILBAŞI İKRAMİYESİ VAR MI?

Milyonlarca emekliye verilen ikramiyeler, sadece dini bayramları yani Ramazan ve Kurban bayramlarını kapsıyor. Emeklilerin maaş hesaplarına yatırılan emekli ikramiyeleri 2022 yılında bayramlarda 1.100 TL olarak yatırılmıştı. Yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyesi yalnızca dini bayramlarda ödeniyor. Yılbaşı ikramiyesinin yatırılılacağına dair herhangi bir açıklama ve bilgi bulunmuyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri genelde bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılıyor. Ramazan ayı 2023 yılında Mart ayına denk geliyor. 23 Mart günü başlayan oruç 20 Nisan günü son bulacak. 21 Nisan ise Ramazan Bayramı'nın 1. Günü olacak. Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyesinin de 15 Nisan’dan sonra yatırılması bekleniyor. 2023 yılında Kurban Bayramı 28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerine denk gelecek. 2023 Kurban Bayramı'nın ilk günü 28 Haziran 2023 Çarşamba günü olacak. Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin 20 Haziran’dan sonra yatırılması bekleniyor.

Haberin Devamı