Gazete Vatan Logo

Çakmak gazı bomba gibi patladı

Kırıkkale'de park halindeki bir otomobilin içinde çakmakta bulunan gazı içeri boşaltıp, sigara yakmak isteyen 2 genç, meydana gelen patlama ile birilkte çıkan yangında yanarak yaralanırken, bir çok ev ve iş yerinin de camları kırıldı.

Çakmak gazı bomba gibi patladı

Olay, Kırıkkale'nin eski Samsun Bulvarı Etiler kavşağında bulunan konutların önüne gece 01.30 sıralarında meydana geldi. Emre Altan (22) ile yanındaki arkadaşı Serkan Semih Akpınar (24) 06 AL 1408 plakalı kapı ve camları kapalı otomobin içinde çakmak gazını bir süre aracın içine boşaltmaya başladılar. Gençler, otomobilin içini kaplayan çakmak gazına aldırış etmeden sigara yakmaya kalkışmaları sonucu büyük bir patlama ile birlikte yangın çıktı. Otomobil içinde bulunan Emre Altan ile Serkan Semih Akpınar yanarak yaralandı.

Patlama ile birliktte bazı ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, korku ve panik yarattı.

Patlama ile birilkte mahalle sakinleri evlerinin pencerelerine fırlarken, kısa sürede emniyet, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri olay yerine gelerek tedbir aldı. Otomobilin LPG gazı yerinden sökülürken, ellerinden ve yüzlerinde yanıklar bulunan iki genç, ambulans ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.