Gazete Vatan Logo

Bu bir felaket

Antalya’daki hortumun yol açtığı felaket gün ışığıyla birlikte korkunç yüzünü gösterdi. TIR, kamyon ve otomobillerin savrulduğu, çatıların uçtuğu hortum felaketinde ekili alanlar büyük zarar gördü.

Bu bir felaket

Antalya’nın Finike, Kumluca ve Demre ilçelerinde önceki gün 21.30 sıralarında oluşan hortum, bölgede büyük çaplı hasara yol açarken, toplam 38 kişi yaralandı. Bölgede çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar gördü, ağaçlar devrildi, elektrik hatlarının kopması sonucu enerji kesintisi meydana geldi. Güneşin doğması ile birlikte hortum ve fırtınanın verdiği zarar gün yüzüne çıktı. Meteoroloji yetkilileri, böylesi bir hortuma saatteki hızı 70-80 kilometre civarındaki fırtınanın neden olabileceğini vurguladı.

Hortumun yol açtığı felaketin ardından Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya hortum ve yağıştan etkilenen bölgeleri ziyaret ederek zarar hakkında bilgi aldı. Başkan Çetinkaya “En büyük tesellimiz; can kaybı olmaması. Dışişleri Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte uçaktan telefonla aradılar. Devletimizin yaraları en kısa sürede saracağını Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi” dedi.

Borçlar ertelenecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya’nın bazı ilçelerinde hortum ve dolunun büyük çaplı hasara yol açtığını belirterek, “Bu yıl afetlerden etkilenen tüm çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesine ilişkin kararname Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmıştır. Meydana gelen hortum ve dolu afetinden etkilenen Antalyalı çiftçilerimiz de bu kararnameden faydalanabileceklerdir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Meteoroloji: Uyarmıştık
Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 13 Kasım Pazartesi günü Bölge Uyarı ve Tahmin Merkezi’nce saat 12.00’de meteorolojik uyarı yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: Uyarımızda ayrıca ‘Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’ ibaresi kullanılmıştır. Hava durumu, olayın meydana geldiği yere 10 km uzaklıkta bulunan Finike Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü’nde ve Finike Balıkçı Barınağı ana mendirekte yer alan gözlem istasyonlarınca ve Adrasan’da bulunan meteoroloji radarı aracılığıyla takip edilmiştir. Saat 21.44’te Finike Balıkçı Barınağı ana mendirek gözlem istasyonunda rüzgar hızı 88,2 km/sa olarak kayıt edilmiştir.
Hastaneler doldu taştı
Demre’de yaşadığı evin duvarlarının üstüne düşmesi sonucu burnu kırılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Melike Edirneli’nin burun ameliyatını ünlü plastik cerrah Prof.Dr. Ömer Özkan yapacak.

Haberin Devamı