Gazete Vatan Logo

Bozdağ'dan flaş HSYK açıklaması!

Bakan Bozdağ: "Hakim ve savcılarımız, ideolojik bir yargı anlayışına 'hayır' demişlerdir..."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Hakim ve savcılarımız, ideolojik bir yargı anlayışına 'hayır' demişlerdir, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve çoğulculuğa sahip çıkmışlardır" dedi.

Bozdağ şunları söyledi:
"İçerisindeki bütün farklılıkların temsil edildiği bir sonuç ortaya çıktı. Hakim ve savcılarımız bu seçimle kazanmıştır. Hukuk devleti ve bağımsız yargı anlayışı kazanmıştır. Hakim ve savcılarımız ideolojik bir yarıgı anlayışına hayır demiştir. Umarım seçilen yeni üyelerimiz hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak başarlı bir şekilde görevlerini yerine getirecektir.
YSK'nın sonuçları açıklamasından sonra kesinleşecek, şu anda kesin sonuçlar açıklanmadı. 27 Ekim'de yeni kurum göreve başlayacak. Seçim sonuçlarına baktığınız zaman, YARSAV diye bir şey görünmüyor. Bile bile bağımsız aday dendi ama hiçbiri bağımsız değil, bire bir bağımlı adaylar. Onlara bağımsız diyenler nereye bağımlı olduğunu daha iyi biliyor. Bunu net bir biçimde ifade edelim yargı milletin yargısıdır. Yargı her türlü hak ve hürriyetin güvencesidir. Yargı bir grubun eline geçerse güvence kalmaz."

Haberin Devamı