Gazete Vatan Logo

Bozdağ'dan fişleme açıklaması!

Bozdağ'dan fişleme açıklaması!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti hükümetleri döneminde hiç bir kurumda fişleme yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bozdağ, ÖYM'lerin tümüyle kaldırılmasını da içeren Yeni Demokratikleşme Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, Milli Eğitim'de veya başka kurumlarda fişlemenin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "AK Parti hükümetleri döneminde hiç bir kurumda fişleme yapılması söz konusu değildir. Çok net söylüyorum. Böyle bir şey varsa, herhangi bir bilgi belge varsa hemen Cumhuriyet savcılıklarına bunu lütfen iletin. Onlar şikayet üzerine işlem yapar. Bizlere de iletin, biz de idari açıdan böyle bir iş yapan kişiler varsa onlarla ilgili gereken idari işlemleri mutlaka yapalım, yaptıralım. Buna göz yummamız mümkün değil" dedi.


Bozdağ, atamaların tamamının liyakat esaslı, anayasa ve yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Bölge adliye mahkemelerini yasayla kurduklarını, hatta istinaf başsavcılarını da atadıklarını anımsatan Bozdağ, ancak henüz bölge adliye mahkemelerinin yürürlüğe girmediğini ifade etti.

Bunun ana nedeninin altyapının hazırlanması için zamana ihtiyaç olduğunu kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti:


"Şu anda 15 yerde bölge adliye mahkemesi kurulma kararı alınmış durumda. Bunlardan 11'inin binası hazır. Bir kısmı inşa aşamasında sadece bir yerin binasının ihalesi henüz yapılmadı. O da önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Biz şu anda bu 15 yerde istinafı hayata geçirmek için önemli bir çalışmayı başlattık. Çalışmalarımız henüz bitmedi. İstinafı hayata geçireceğiz. Büyük ihtimalle bu yıl sonuna doğru istinaf mahkemelerini hayata geçiren adımı atmış olacağız. Şu anda binaların malzemelerinin yerleştirilmesi, bina olmayan yerlerde diğer ihtiyacın giderilmesi ve diğer altyapı çalışmaları bir ekip tarafından süratle tamamlanmaktadır. Büyük bir ihtimalle yıl sonu itibariyle bu konuda ciddi bir adımı atmış ve bu tartışmayı nihayetlendirmiş olacağız diye düşünüyorum."

"SAADET TEKERİNE ÇOMAK SOKULUNCA CANAVARLAŞTINIZ?"

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, "AKP yargıdan mal kaçırmaktadır. Ayakkabı kutularındaki milyon dolarları ve adı yolsuzluğa karışanları yargıdan kaçırıyor. AKP, uzun süreden beri yargıyı fiili olarak askıya almaktadır. Bu gayretin arka planında ne olduğunu biliyoruz. Kendi hukukunu, daha doğrusu kendisini adaletin keskin kılıcından koruyacak hukuku oluşturuyor. Bu paket hukuk cinayetidir. Bu hukuk cinayeti için bir gerekçe bulacaktınız ona da 'paralel devlet' dediniz. 12 yıldır 'al gülüm ver gülümle' yürüyen saadet tekerine çomak sokulunca canavarlaştınız? Taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakarak adaleti sağlayamazsınız. Hiçbir güç adaleti kendi meşrebine göre şekillendiremez" dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Rıza Sarraf ve diğer kişilerin seçimden önce tahliye olacağını" savunarak, "Bu düzenleme başka türlü buraya gelmez" ifadesini kullandı.

Kürsüye getirdiği bir dosyayı gösteren Dibek, "Bu dosya ATV-Sabah yolsuzluk fezlekesidir. Bunları okuyun. İcraatlarınızdan bahsederken bunları kimse görmezden gelmesin" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, teklifin "dağ fare doğurdu"nun ötesine geçmediğini savunarak, ülkenin ihtiyacı olan demokratikleşmenin sağlanması ve özgürlüklerin genişletilmesinden çok 17 Aralık'tan sonra iktidarın kendi üzerinde hissettiği tehditi bertaraf etmek istediğini söyledi.

Terörle Mücadele Kanunu'nün yürürlükte olduğu sürece tüm ağır ceza mahkemelerine ÖYM'lerin uygulama yetkisinin verildiğini ileri süren Baluken, "TMK 10'u kaldırarak farklı bir şey yapmış algı yaratmanız doğru ve ahlaki değil. Samimi davranmış olsaydınız TMK'yı tümden kaldırırdınız. TMK kalkmadan ülkede demokrasi ve özgürlüklerin genişletilmesi mümkün değil. Bu paketle yaptığınız büyük can havli ve panikle kendinizi kurtarmanın ötesine geçemiyor. Süreç yarın, öbür gün bittiğinde, geçmişteki sıkıntılardan daha büyük sıkıntılar yaşanacak. O zaman hepimiz dizlerimize vuracağız ama sizler iki defa vuracaksınız" diye konuştu.

Haberin Devamı