Gazete Vatan Logo

Bomba iddia! Eğer doğruysa bitti!

Kuzey Kore'nin ABD ile kışkırtıcı atışmaları ve karşılıklı gövde gösterileri devam ederken ABD'li uzmanlardan bomba gibi bir iddia geldi. Uzmanlar, Kuzey Kore'nin silahlarının çoğunun sahte olduğunu ileri sürdü.

Bomba iddia! Eğer doğruysa bitti!

Kuzey Kore'nin ABD'ye yönelik tehditlerinin ardından 15 Nisan'da gerçekleştirdiği geçit töreniyle ilgili bomba iddialar ortaya atıldı.

ABD merkezli Fox News televizyonuna konuşan eski istihbarat şefi Michael Pregent, Kuzey Kore askerlerinin elindeki ateşli silahlarının çoğunun sahte olduğunu öne sürerken, askerlerin güneş gözlüklerinin bile savaşa uygun olmadığını iddia etti.

Pregent, Pyonyang yönetiminin kendini dünyaya ispatlamak için sahte silahlar kullandığını öne sürdü.

Eski istihbarat şefi, "Fotoğraflara dikkatli bakılırsa görülecektir ki, bu silahlar gerçek değil, hatta güneş gözlükleri bile savaşa uygun değil. Amaç sadece olası bir savaş ihtimaline karşı etkili bir mesaj göndermek." dedi.

Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Il-sung'un 105'inci doğum gününü kutlama amaçlı yapılan gösteri, uluslararası medya tarafından 'güç gösterisi' olarak yorumlanmıştı.

Ancak Pregent, tüfeklere yapıştırılan nesnelerin kurşunların spiral bir biçimde depolanması için tasarlanmış cephaneliklerin sahtesi olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Ayrıca, Kuzey Kore'nin yurtiçinde üretilen mühimmatta ciddi sıkıntıya sahip olduğundan dolayı AK-47'lerin bile var olup olmadığından kuşku duyduğunu öne sürdü.