Gazete Vatan Logo

İki ilde PKK salıdırısı: 6 şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ve Bingöl’ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları’nda PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda 6 asker şehit oldu.

İki ilde PKK salıdırısı: 6 şehit

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu uzman çavuş şehit oldu.

LİCE'DE 5 ASKER ŞEHİT! OPERASYON BAŞLADI
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 4 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan bir asker daha şehit oldu. Helikopter destekli operasyonun sürdüğü bölgede, 1 terörist etkisiz hale getirildi.
Lice ilçesi kırsalında bulunan Gömtepe mevkiinde, teröristler tarafından operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlenmesi sonucu, 4 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Yaralılar, helikopterlerle getirildikleri Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan, durumu ağır olan bir uzman çavuş daha şehit oldu. İlçedeki saldırıda şehit sayısı 5’e yükseldi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan üs bölgesinde görev yapan komando timine, PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgeye takviye askerler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TÖRENLE UĞURLANDI
Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları Mevkii’nde sürdürülen Şehit Binbaşı Turgay Çelik-2 Operasyonu’nda birbirine bağlı olduğu değerlendirilen 3 el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Kerem Üye, Bingöl Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a uğurlandı.
Hava alanında düzenlenen törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Bingöl Emniyet Müdürü Süleyman Polat, Ak Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, şehit yakınları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Kerem Üye’nin özgeçmişinin okunması ile başlayan törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin çok yönlü terör saldırıları ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Farklı isimler altında farklı gerekçeler öne sürerek aslında aynı amaç için hareket eden aynı odaklar tarafından yönlendirilen terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. İnşallah hepsinin de hakkından geleceğiz. Bu ülke güçlü bir ülkedir ve bunların karşısında hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız. Bu ülke şehitlerimiz sayesinde ayaktadır" dedi.
ŞEHİT EŞİ: SEN TABUTLARA NASIL SIĞDIN AŞKIM
Törende gözyaşlarına hakim olamayan şehidin eşi Seher Üye’nin yaktığı ağıtlar, söylediği sözler, tören alanında duygulu anların yaşattı. Seher Üye, "Benim kocam tabuta sığmaz. Böyle mi görecektim ben seni? Sen tabutlara nasıl sığdın aşkım? Seni böyle mi karşılayacaktım? Terler orda benim kocam. Sıkışır orada" dedi.
Acıya dayanamayarak fenalaşan şehit eşi Seher Üye’ye, tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı.
Yapılan konuşmalar ve okunan dualardan sonra şehit uzman çavuş Kerem Üye’nin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Afyonkarahisar’a uğurlandı. 3 yıllık uzman çavuş olan ve 2 yıldır Bingöl’de görev yapan şehit Kerem Üye, 1 yıl önce Seher Üye ile hayatını birleştirmişti.

Haberin Devamı