Gazete Vatan Logo

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) IMEI sorgulama ekranı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) IMEI sorgulama ekranı e-Devlet üzerinden kullanılabiliyor. Akıllı cihazların IMEI numarası kayıt bilgilerine tüketicinin de kolaylıkla ulaşabilmesi için BTK’dan IMEI sorgulama hizmeti geldi. Ücretsiz ve şifreli giriş yapmaya gerek olmadan e-Devlet Kapısı üzerinden IMEI sorgulama hizmeti kullanılabiliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) IMEI sorgulama ekranı!

Yaşamı kolaylaştıran, yeni nesil çözümlerden yararlanabilme şansı veren ve kesinlikler insanların günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya odaklı bir gelişim süreci içerisinde olan modern teknoloji, dünyanın her yerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Günümüzün hızla gelişen mobil akıllı cihaz piyasasında tüketiciyi hedef alan oldukça çeşitli ürün alternatifleri bulunuyor. Ancak bu durum dün yanı pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de çalıntı cihaz durumlarının sıklıkla yaşanmasına neden olabiliyor. Bu yüzden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından dijital platform üzerinde online IMEI sorgulama ekranı tüketicinin hizmetine açıldı.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son derece pratik bir kullanıma sahip olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı özellikle Türkiye’de son yıllarda hızla artan çalıntı akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar ürünlerinin tüketiciye yaratmakta olduğu hem maddi hem de manevi mağduriyetlerin ortadan kaldırılabilmesi amacını taşıyor. Günümüzde üretimi aşamasında her bir akıllı cep telefonuna, tablet bilgisayara ve GSM cihazlarına 16 haneden oluşan bir sayı dizisi atanmaktadır. Cihazın kimlik numarası niteliği taşıyan ve IMEI numarası olarak isimlendirilen bu numaranın BTK’ya kayıtlı olması gerekiyor. Aksi halde IMEI numarası kayıtlı olmayan cihazların Türkiye’de yasal olarak kullanılabilmesi mümkün değildir. Bu aşamada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı akıllı cihaz kullanıcılarının son derece pratik bir şekilde internet üzerinden IMEI numarası kayıt bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Elektronik platform üzerinde tüketiciye yönelik olarak hizmet vermekte olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinde akıllı cihazlarda son yıllarda yaygın olarak görülmeye başlanan IMEI numarası kopyalanması gibi durumlarında söz konusu olup, olmadığı sorgulaması gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’deki mobil akıllı cihaz piyasası içerisinde tüketicin çok sık şekilde karşı karşıya kalabildikleri bu her iki güvenlik sorununa karşı olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı çok öenmli bir kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan online IMEI sorgulama ekranı günümüzde tüketici tarafından sadece e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor. Üstelik akıllı cihaz ürünleri ile ilgili olarak güvenlik sorgulama/doğrulaması yapılmasına olanak veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı e-Devlet Kapısı üzerinden e-Devlet kimlik doğrulaması yapılmasına gerek olmadan da kullanılabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinden tüketicinin cihaza ilişkin olarak üretici, ithalatçı ve dağıtıcı firması gibi bilgilere ulaşabilmeleri mümkün oluyor. Bu noktada IMEI numarası sorgulama işlemi için öncelikli olarak cihazın IMEI numarasının bilinmesi gerekli olduğundan, cihaz üzerinde ‘*#060#’ kodu tuşlanarak 16 haneden oluşan IMEI numarasının öğrenilmesi gerekliliği bulunuyor. BTK’nın bu online IMEI numarası sorgulama ekranı üzerinden cihaza ilişkin olarak tüm kayıt bilgilerine sadece dakikalar içerisinde internete erişim sağlanabilen her noktadan ulaşabilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı