Gazete Vatan Logo

Bakan Avcı'dan Kürtçe Eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının verimli geçmesi için her türlü önlemin alındığını belirten Nabi Avcı kadroların tahsis edildiğini ve Kürtçe derslerinin de alınabileceğini açıkladı.

HAFTADA 2 SAAT KÜRTÇE DERSİ

Bakan Nabi Avcı; ''Talebe göre norm kadrolar tahsis ettik. Haftada 2 saat Kürtçe ders alınabilecek.'' dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG'la ilgili olarak da şunları söyledi:

NAKİL SÜRECİ DEVAM EDİYOR

''Kimsenin istemediği okulda zorla tutulmadığı belirten Bakan Avcı, "En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Basında yer alan istemeden şu okula bu okula yerleştirenleri araştırdık. Basında yer alanların hepsi özel okula gidecekleri için, kayıtlarını yaptırdılar. Kimseyi istemediği bir okulda zorla tutmuyoruz. Buna hakkımız yok. Nakil süreçleri devam ediyor."

BU HAFTA DEVAMSIZLIKLAR SAYILMAYACAK

"Önemli olan, 9'ncu sınıfta olup da başka bir okula nakil talebinde bulunanların bu hafta devamsızlığı sayılmayacak. Ama yine de o okulda mı bu okulda mı karar verememiş olabilir, üç gün o taraftan bakayım diye düşünmüş olabilir."

Haberin Devamı

ÖNCELİKLER TANIYORUZ

"Bölüm seçerken 9'ncu sınıftan sonra 10'ncu 11'nci sınıfta, öğrencinin aile işletmesi varsa, mesela mekatronik alanında çalışan bir aile işletme sahibiyse, orayı seçen öğrenciye bölüm seçerken öncelik veriyoruz. Bölüm seçimi esnasında, benim babam mobilyacı mobilya bölümüne gitmek istiyorum derse öncelik tanıyoruz. Veya anneden ve babadan o mesleğe aşinalık olduğunu varsayarak, öyle bir kolaylık sağladık."

"Bu vesileyle önümüzdeki cuma günü 40 bin öğretmen atamasını gerçekleştirmiş olacağız."