Milli Eğitim

Milli Eğitim

Son dakika milli eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.266 milli eğitim haberi bulunmuştur. Tüm milli eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni müfredatta ders saatleri kısalıyor mu? Ders saatleri yeni eğitim öğretim döneminde kısalacak mı?
Yeni müfredatta ders saatleri kısalıyor mu? Ders saatleri yeni eğitim öğretim döneminde kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı paylaştı. Yeni müfredat bir hafta boyunca askıda kalacak, vatandaşlar tarafından incelenecek, isteyenler de görüş ve önerilerini bildirebilecek. Bu görüşler sonrası Talim Terbiye Kurulu gerekli revizeleri yapacak. Yeni müfredatın açıklanmasıyla ders saatleri kısalıyor mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
27.04.2024 Yaşam
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği taslağını görüşe sundu. Bakanlık “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını kamuoyunun erişimine açtı, öneri ve görüşleri almaya başladı. Yeni müfredatın içeriği ve maddeleri ise MEB’in yeni müfredatı açıklamasıyla sorgulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni müfredatın hangi sınıflarda uygulanacağını, merak ediliyor. Peki, müfredat değişikliği hangi sınıflarda geçerli, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
27.04.2024 Gündem
Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi?
Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat taslağını sunmasıyla üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri sınıfta kalma geri mi geldi? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, yeni müfredatla devamsızlık affı geldi mi?
27.04.2024 Yaşam
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı yayınlandı. Müfredatın yayınlanmasının ardından İntegral kalktı mı? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, İntegral kalktı mı, yeni müfredatta integral kaldırıldı mı? 9, 10, 11, 12. sınıf MEB matematik müfredatı konuları…
27.04.2024 Yaşam
Yeni müfredat açıklandı! Kamuoyuna sunuldu, görüş bekleniyor
Yeni müfredat açıklandı! Kamuoyuna sunuldu, görüş bekleniyor Milli Eğitim Bakanlığı’nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
27.04.2024 Gündem
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı hazırlandı.
26.04.2024 Gündem
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
26.04.2024 Gündem
MEB yeni müfredat taslağı (içeriği) açıklandı mı? Okullarda yeni müfredat nasıl olacak, müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak?
MEB yeni müfredat taslağı (içeriği) açıklandı mı? Okullarda yeni müfredat nasıl olacak, müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat tarihi merak ediliyor. 2024-2025 müfredat değişikliği kademeli olarak uygulanacak. İlk olarak okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak. Bakan Yusuf Tekin yeni müfredat için tarih de verdi. Peki, müfredat değişikliği ne zaman açıklanacak, yeni müfredat nasıl olacak? Türkiye yüzyılı maarif modeli nedir, yeni müfredat açıklandı mı?
26.04.2024 Gündem
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma başlatıldı
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma başlatıldı 'Kara para' suçlamasıyla tutuklu ‘Dilan Polat’lı gösteriye ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş gönderip, idari soruşturma başlattı.
26.04.2024 Gündem
MİT'e alacağız diye lise öğrencisini kandırdılar, cinsel istismarda bulundular!
MİT'e alacağız diye lise öğrencisini kandırdılar, cinsel istismarda bulundular! Konya'da kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle lise öğrencisini kandırdı ve cinsel istismarda bulundu. 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Mandal, ona yardım ettikleri gerekçesiyle iş ortağı Ali Akkaş ile bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri'ye verilen 8 yıl 4'er ay hapis cezası onandı.
26.04.2024 Gündem
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı!
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı! Konya'da bir lisede öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencisini ocak ayından itibaren kendisine 'WhatsApp' ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, özellikle son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğu öne sürülen coğrafya öğretmeni M.K. (55), cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
25.04.2024 Gündem
Bakan Tekin öğretmen ataması için Kabine toplantısını işaret etti
Bakan Tekin öğretmen ataması için Kabine toplantısını işaret etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önümüzdeki hafta kabine toplanırsa atanacak öğretmen sayısı açıklanacağını duyurdu.
24.04.2024 Çalışma Hayatı
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar Adana’nın Kozan ilçesinde Atatürk Parkında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan çocukları Kozan Ülkü Ocakları Türk Bayrakları ve pamuk şekerler ile karşıladı.
23.04.2024 Adana
Zeydan Karalar makamını minik Ata Ergül’e teslim etti! Eğlence kompleksi istedi
Zeydan Karalar makamını minik Ata Ergül’e teslim etti! Eğlence kompleksi istedi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törenin ardından belediye binasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Cebesoy İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Ata Kemal Ergül’e teslim etti.
23.04.2024 Adana
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı! Vatandaşlar ilgiyle izledi
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı! Vatandaşlar ilgiyle izledi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
23.04.2024 Adana
AÖL kayıt yenileme tarihi ve ücreti | MEB duyurdu! Açık lise 3. dönem kayıt yenileme ne zaman?
AÖL kayıt yenileme tarihi ve ücreti | MEB duyurdu! Açık lise 3. dönem kayıt yenileme ne zaman? AÖL 3. dönem kayıt yenileme tarihi ve ücreti, lise eğitimini açıktan sürdüren öğrenciler tarafından araştırılıyor. Açık lise 2. dönem sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Peki Açık lise 3. dönem kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılır?
23.04.2024 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.
23.04.2024 Gündem
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.
23.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Genel Kurul’da Meclis’in açılışının 104. yılı dolayısıyla “TBMM 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu” gerçekleştirildi. Çocuk özel oturumunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan yönetti.
22.04.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan önemli 23 Nisan Ulusal Egemenlik açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan önemli 23 Nisan Ulusal Egemenlik açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, '23 Nisan Ulusal Egemenlik' temalı yarışmaların ödül törenine katıldı. Kurtulmuş, " "Daha ortada henüz devlet yokken, hem milli mücadeleyi veren hem de devletin kurulmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk öncülerini saygıyla yad ediyoruz, onları hürmetle anıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı!
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı! Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Model uçaklar çocuklar için havalandı. Çocuklar, birbirinden farklı model uçakların uçuşunu ilgiyle izledi.
22.04.2024 Gündem
Bursluluk sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İOKBS bursluluk sınavı kaç dakika sürüyor?
Bursluluk sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İOKBS bursluluk sınavı kaç dakika sürüyor? Bursluluk sınavı 21 Nisan Pazar bugün gerçekleştiriliyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılım sağladığı İOKBS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılım sağlayacağı Bursluluk (İOKBS) sınavı için giriş belgeleri geçtiğimiz günlerde MEB tarafından adayların erişimine açılmıştı. Sınava geç kalmak istemeyen öğrenciler ve velileri heyecanla "Bursluluk sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor ve kaç dakika?" sorularına yanıt arıyor. İşte, MEB İOKBS bursluluk sınavı saati ve süresi...
21.04.2024 Gündem
Bursluluk sınavı (İOKBS) kaç dakika? Bursluluk sınavı süresi kaç dakika, saat kaçta başlıyor ve bitiyor?
Bursluluk sınavı (İOKBS) kaç dakika? Bursluluk sınavı süresi kaç dakika, saat kaçta başlıyor ve bitiyor? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı bursluluk sınavı 2024 yılında 21 Nisan 2024 Pazar günü yani yarın gerçekleştirilecek. Sınava girecek ortaokul ve lise öğrencileri "Bursluluk sınavı (İOKBS) saat kaçta başlıyor ve bitiyor, sorularına yanıt ararken İOKBS kaç dakika sorusunun yanıtını da araştırıyor.
20.04.2024 Gündem
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
20.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.