Müfredat

Müfredat

Son dakika müfredat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan müfredat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını müfredat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Müfredat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan müfredat gelişmeleri de dahil olmak üzere 740 müfredat haberi bulunmuştur. Tüm müfredat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni müfredatta ders saatleri kısalıyor mu? Ders saatleri yeni eğitim öğretim döneminde kısalacak mı?
Yeni müfredatta ders saatleri kısalıyor mu? Ders saatleri yeni eğitim öğretim döneminde kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı paylaştı. Yeni müfredat bir hafta boyunca askıda kalacak, vatandaşlar tarafından incelenecek, isteyenler de görüş ve önerilerini bildirebilecek. Bu görüşler sonrası Talim Terbiye Kurulu gerekli revizeleri yapacak. Yeni müfredatın açıklanmasıyla ders saatleri kısalıyor mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
27.04.2024 Yaşam
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği taslağını görüşe sundu. Bakanlık “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını kamuoyunun erişimine açtı, öneri ve görüşleri almaya başladı. Yeni müfredatın içeriği ve maddeleri ise MEB’in yeni müfredatı açıklamasıyla sorgulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni müfredatın hangi sınıflarda uygulanacağını, merak ediliyor. Peki, müfredat değişikliği hangi sınıflarda geçerli, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
27.04.2024 Gündem
Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi?
Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat taslağını sunmasıyla üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri sınıfta kalma geri mi geldi? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, yeni müfredatla devamsızlık affı geldi mi?
27.04.2024 Yaşam
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı yayınlandı. Müfredatın yayınlanmasının ardından İntegral kalktı mı? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, İntegral kalktı mı, yeni müfredatta integral kaldırıldı mı? 9, 10, 11, 12. sınıf MEB matematik müfredatı konuları…
27.04.2024 Yaşam
Yeni müfredat açıklandı! Kamuoyuna sunuldu, görüş bekleniyor
Yeni müfredat açıklandı! Kamuoyuna sunuldu, görüş bekleniyor Milli Eğitim Bakanlığı’nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
27.04.2024 Gündem
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı hazırlandı.
26.04.2024 Gündem
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
26.04.2024 Gündem
MEB yeni müfredat taslağı (içeriği) açıklandı mı? Okullarda yeni müfredat nasıl olacak, müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak?
MEB yeni müfredat taslağı (içeriği) açıklandı mı? Okullarda yeni müfredat nasıl olacak, müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat tarihi merak ediliyor. 2024-2025 müfredat değişikliği kademeli olarak uygulanacak. İlk olarak okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak. Bakan Yusuf Tekin yeni müfredat için tarih de verdi. Peki, müfredat değişikliği ne zaman açıklanacak, yeni müfredat nasıl olacak? Türkiye yüzyılı maarif modeli nedir, yeni müfredat açıklandı mı?
26.04.2024 Gündem
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni öğretim programına ilişkin çalışmanın sonuna geldi.
13.04.2024 Gündem
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Haftalık ders saatleri değişiyor mu? Okullarda ders saatleri azalacak mı 2024?
Haftalık ders saatleri değişiyor mu? Okullarda ders saatleri azalacak mı 2024? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, eğitim öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında detay verdi. Peki, Okullarda ders saatleri azalacak mı 2024?
16.03.2024 Gündem
Müfredat değişikliği ne zaman olacak? Okullarda müfredat değişiyor mu?
Müfredat değişikliği ne zaman olacak? Okullarda müfredat değişiyor mu? MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak yeni müfredatının detaylarını paylaştı ve çalışmanın yüzde 80’ninin tamamlandığını belirterek, “Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayından sonra yayınlayacağız. Müfredat yeni öğretim yılına yetişecek. Bu yıl 1-5 ve 9. Sınıflarla başlayacağız” dedi.
5.03.2024 Gündem
İntegral kalktı mı 2024? YKS mantık limit türev integral kalktı mı 2024?
İntegral kalktı mı 2024? YKS mantık limit türev integral kalktı mı 2024? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredat değişikliği yapılacak. Bakan Yusuf Tekin, yeni müfredatın hazır olduğunu ifade ederek tarih paylaşımında bulunurken öğrenciler “İntegral kalktı mı 2024? YKS mantık limit türev integral kalktı mı 2024?” sorularına yanıt arıyor.
24.02.2024 Gündem
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleriyle buluşarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin yeni müfredat, öğrenci devamsızlıkları, ortak sınavlar, deprem sonrası okulların durumu gibi pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
29.01.2024 Gündem
Üniversite müfredatlarına yapay zeka dersleri eklenecek
Üniversite müfredatlarına yapay zeka dersleri eklenecek Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen yapay zeka ve dijital teknoloji derslerinin üniversite müfredatına ekleneceğini açıkladı.
11.01.2024 Eğitim
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf çarpanlar ve katlar: Çarpanlar ve katlar olarak bilinen ifadeler, positif çarpan - bölendir. Doğal sayılar iki doğal sayının çarpımı şeklinde yazılmaktadır. Bunlardan biri diğer sayının çarpanı olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda asal sayının çarpanı böleni de olabilmektedir. Bölen sayı olarak tanımlanabilmesi için o sayının diğerini tam olarak bölmesi ve çarpması gerekmektedir.
26.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Saatler: Saatler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Saatler: Saatler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 2. sınıf saatler konusu, eğitim sürecinde büyük önem taşımaktadır. Zaman ölçüm aracı saattir, saat süreleri ise tam/yarım/çeyrek gibi detaylarla ifade edilmektedir. Çocukların en kolay öğrenebileceği şekilde görsel ve işitsel olarak eğlendirirken öğretilebilmektedir. Zaman olarak saat tanımı ile araç olarak saat tanımı farklı ifadelerdir.
25.12.2023 Eğitim
12. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 12. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
12. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 12. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Matematik konuları açısından en zorlu dönem içerisinde 12. sınıf matematiğe gelmektedir. Ancak özellikle öğrenciler bu dönem içerisinde üniversite sınavı ile beraber diğer yıllarda kullanabilecekleri temel bilgileri öğrenir. Bunlar içerisinde logaritma, fonksiyon, trigonometri, integral ve benzeri gibi en zorlu konular bulunmaktadır. Aynı zamanda Analitik ve Analitik üzerinden geometri konuları da bu dönem içerisinde ele alınır. 2023-2024 Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde bu konular detaylı şekilde ağırlıklı olarak öne çıkar.
24.12.2023 Eğitim
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Trigonometri ve analitik geometri ile birlikte denklemler ya da eşitsizlikler gibi konular bu dönem içerisinde öğrencilere sunulur. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında 11. sınıf matematik konuları, gelecek adına da önemli yer taşınmaktadır. Başta üniversite sınavı olmak üzere pek çok alanda kullanılacak ağır konulardır.
24.12.2023 Eğitim
10. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 10. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
10. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 10. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 10 sınıf matematik konuları içerisinde hem geometri hem de lisenin ağır konuları yer almaktadır. Bu bağlamda dörtgenler ve çokgenler ile katı cisimler üzerinden detaylı bir konuya giriş yapılır. Aynı zamanda sayma, olasılıklar, polinom ve 2. dereceden denklem gibi konular değerlendirilmektedir.
24.12.2023 Eğitim
9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 9. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 9. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Bu dönem aynı zamanda liseye giriş olarak matematik konuları üzerinden ele alınmaktadır. 2023 2024 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı üçgenler ile trigonometri üzerinden ağırlıklı şekilde bu dönemi sunar. Tabii bunlar içerisinde ilk dönem olarak mantık, kümeler, denklem ve eşitsizlikler gibi konularda yine giriş şeklinde ele alınır. Bu konuların önemli bir kısmı aynı zamanda üniversite sınavında çıkar. O yüzden öğrencilerin 9. sınıf itibariyle matematik konularını öğrenme noktasında ağırlık vermesi önemlidir.
24.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
7. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 7. sınıf Türkçe konuları daha çok yeni müfredat doğrultusunda dil bilgisi üzerinden öne çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında ele alındığında ağırlıklı olarak dil bilgisi konuları bulunduğunu söylemek mümkün olur. Bu doğru da 2023 2024 müfredatı fiiller, sözcükte ve cümlede anlam ile beraber paragrafta anlam konularını da ele almaktadır. Ayrıca gelecekte öğrencilerin pek çok sınavda işine yarayacak anlatım bozuklukları, yazım kuralları ve noktalama işaretleri bu dönemde detaylı olarak öne çıkmaktadır.
14.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konul
7. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konul 6. sınıf matematik konuları öğrencilere sayıların farklı türlerini öğretmektedir. Bu dönem Milli Eğitim Bakanlığı Müfredata doğrultusunda tam sayılar, rasyonel sayılar, oran ve orantı ile yüzdeler gibi problem çözücü konular sağlamaktadır. Böylece öğrenciler değişik sınavları üzerinden karşılarına çıkacak olan sorular eşinde problem çözme yeteneği elde edecektir. 2023-2024 sezonu içerisinde müfredat aynı zamanda cisimlerin farklı yönlerden görünümleri ile üç boyutlu geometrik cisimleri de giriş yapar.
8.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 6. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 6. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 2023-2024 sezonu itibariyle yeni yıl 6. sınıf matematik konuları belli oldu. Bu sene öğrenciler için müfredat içerisinde doğal sayılar, çarpanlar ve kümeler ile tam sayılar öne çıkıyor. Aynı zamanda cebirsel ifadeler, oranlar, alan hesaplama ya da geometrik cisim ile sıvı ölçme gibi konulara devam edilmektedir.
8.12.2023 Eğitim
İstanbul merkezli 6 ilde hayali ihracat operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
İstanbul merkezli 6 ilde hayali ihracat operasyonu! Çok sayıda gözaltı var İstanbul merkezli 6 ilde hayali ihracat yaparak devleti 7 milyon dolar zarara uğrattık tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında firma sahipleri ve gümrük memurlarının da bulunduğu 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
7.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Müfredat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki müfredat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.