Gazete Vatan Logo

Bahar detoksuyla zayıflayın

İşte detoks yaparken uymanız gereken kurallar...

Takvimler ilkbahar aylarını gösterdiğinde, yılın en ışıltılı zamanları başlıyor demektir. Bu tarihten itibaren, yani içinde bulunduğumuz hafta boyunca kendinizi bahar detoksuna alabilirsiniz.

Doğanın uyanışa geçtiği, ağaçların çiçeklendiği, toprağın canlandığı ve cemrenin düştüğü 21 Mart, ilkbahar ekinoksudur. Bu tarih ruhu ve bedeni arındırmaya başlamak için en doğru zamanda olduğunuzu söyler. Sizde hemen detoksa başlayarak bedeninizi ve ruhunuzu arındırabilirsiniz.

Detoks yaparken uymanız gereken kurallar

-Bu süre içinde hayvansal yağ, trans yağ, katı yağlar, beyaz un, beyaz şeker, işlenmiş et, şarküteri ürünleri, çok şekerli asitli içecekler, yağlı süt ürünleri, yağlı peynirler, zorunlu olmayan kimyasal ilaçlar ve hamur işleri tüketmeyeceksiniz.

-Tam buğday ve tam çavdar ürünleri, şekersiz ve katıksız müsli, az yağlı keçi sütü, yasemin çayı, yeşil çay, mate çayı, ıhlamur gibi çaylar, maden suyu, bol ılık su tüketin.

-Başta zerdeçal olmak üzere, zencefil, biberiye ve kekik gibi baharatlar detoksa yardımcıdır.
Ruh ve zihin detoksu

Sadece bedenen yaşanacak bir değişim değildir detoks, aynı zamanda ruhunuzu da temizleyecek ve arındıracaktır.

Kızgınlık, öfke, kin, gibi kötü duygulardan arının ve ruhsal detoksunuzu da bedensel detoksunuza ekleyin. Kendinizle yüzleşmeniz ve öncelikle kendinizi affederek, hayatınızda kızgın olduğunuz ve kırgın olduğunuz insanları da affetmeniz gerekecektir. Detoksla bedeniniz zayıflar ancak ego, kin ve nefret ve maddi hırslarla dolu bir ruhun ve zihnin detoksu yaşaması mümkün.

Detoksa başlarken

Öncelikle bir doktora gidip tüm sağlık kontrollerini yaptırmanız gerekiyor. Ardından bir beslenme uzmanıyla masaya oturmalısınız.

Bağışıklık sisteminizi çökertmeden, bağırsak delinmesi gibi ciddi risklere maruz kalmadan, sağlıklı ve bilinçli bir detoks programıyla zayıflarken, tüm yaşam biçiminizi değiştirebilirsiniz.

Bir hafta sürecek bir detoks maratonunu başarıyla bitirdiğinizde kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissedeceksiniz. Tartınızda kilo kaybını göreceksiniz.
Ancak bu size yeni bir beslenme modeli oluşturma temeli olmalıdır. Bir hafta sonra eski düzeninize dönerseniz, her şey silinir ve gider.

Bunun için listeyle yaşamanıza gerek yok. Sağlıklı beslenmenin ana kurallarını öğrenmeniz yeterli olacaktır.

Cinselliğe ufak bir ara

Detoks döneminde iyi uyumanın çok büyük önemi olduğunu bilmelisiniz. Akşamları melatonin hormonunun sağlıklı salgılanması için gerekirse kızılcık şerbeti içerek takviye alın.

Detoks süresince insanın içe dönmesi, vücudun kendini şifalandırması büyük önem taşır. Kendi içinizde huzuru bulmaya dönmelisiniz. Detoks programı boyunca vücudun kendini şifalandırması, bedenin yenilenmesi için cinselliğe biraz ara vermenizde fayda var.

Detoks döneminde mutlaka hafif egzersizler yapın. Yoga, esneme, yürüyüş gibi beden hareketleri iyi gelecektir.

Hamileler, emzirenler, kanser hastaları, reçeteli ilaç kullananlar, böbrek yetmezliği olanlar, şeker hastaları ve ağır psikiyatri hastaları detoks yapmamalıdır.

Haberin Devamı