Gazete Vatan Logo

Avrupa’da terör alarmı

İsveç, Londra ve Fransa dün terör korkusunu bir kez daha yaşadı. Malmö’de yakalanan bomba yüklü araç, Paris’te bir askere bıçaklı saldırı ve Londra metrosundaki patlamada can kaybı olmadı

Avrupa’da terör alarmı

DEAŞ’ın Avrupa’daki uyuyan hücrelerine, ‘Elinizde ne çeşit imkan varsa kullanın. Tek başınıza da olsanız saldırılar düzenleyin’ talimatı sonrası diken üzerinde olan Avrupa dün bir kez daha terör paniğini hissetti. İsveç’te, Malmö ve Lund kentleri arasındaki trafik kontrolleri sırasında bomba yüklü bir araç ele geçirildi. Yol derhal trafiğe kapandı, araç sahibi de gözaltına alındı.

Kova içinde

Londra’daki Parsons Green metro istasyonunda dün bir patlama meydana geldi. Patlamada 29 kişi yaralandı ancak can kaybı yaşanmadı. Twitter’da paylaşılan bir fotoğrafta, süpermarket poşetinin içinde bulunan bir kovanın yandığı görülüyor. Ancak kovanın içinde bulunduğu vagonda ciddi bir hasar gözükmüyor. Patlamanın görgü tanıklarından birisi BBC Londra televizyon kanalının sunucularından Riz Lateef’ti. Metroyla işe gelirken olayın yaşandığını anlatan Lateef, “Parsons Green istasyonunda metroyu bekliyordum. İnsanlar vagonlardan çıkıp koşmaya başladı. Büyük bir panik yaşandı. Patlama sesini ben de duydum” diyor. Lateef, yaşanan panik ve kaçışma anında izdiham çıktığını ve yaralanan kişiler gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Terör tehdit seviyesi kritik!

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkedeki terör tehdit seviyesinin en üst basamak olan ‘kritik’e çıkarıldığını açıkladı.

Tekbir getirdi

Fransa’nın başkenti Paris’te ise terörle mücadele operasyonları kapsamında devriye gezen bir asker, bıçaklı saldırıya uğradı. Askerler tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan gözaltına alındı. Polis, sabah 06.30 sularında Chatelet metro istasyonunda gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Polis ayrıca saldırganın bıçaklama teşebbüsü esnasında tekbir getirdiğini söyledi.

Trump kızdırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Londra’daki terör eyleminin ardından Twitter hesabından verdiği mesajlar İngiltere’de tepkiye neden oldu. Trump, saldırıyı gerçekleştiren kişinin İngiliz polisi tarafından izlendiğini iddia etti. İngiltere Başbakanı Theresa May’den buna yanıt gecikmedi. May, Trump’ın devam eden soruşturmayla ilgili spekülasyon yapmasını eleştirdi.

Haberin Devamı