Gazete Vatan Logo

Avrasya Tüneli’nde geçiş 24 saate çıkıyor

Avrasya Tüneli 31 Ocak’tan itibaren 24 saat kesintisiz geçişe açılıyor. Tünelden şimdiye kadar kapalı alan korkusu, panik atak, endişe gibi sorunlar nedeniyle 6 kişi geçmek istemedi. Bu kişiler psikolojik destekle tünelden çıktı

Avrasya Tüneli’nde geçiş 24 saate çıkıyor

Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00-21.00 saatleri arasında toplam 14 saat hizmet veren Avrasya Tüneli 31 Ocak Salı günü saat 07.00 itibariyle 24 saat geçişe açılıyor. Avrupa Yakası’nda Kumkapı ile Anadolu Yakası’ndaki Koşuyolu arasını 70 km hızla kat edildiğinde 5 dakikaya indiren tünel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamasına göre İstanbul’da iki yaka arasındaki geçiş güzergahlarında, özellikle de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gözle görülür bir rahatlama sağladı.

Günde 25 bin araç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle 20 Aralık 2016’da açılan Avrasya Tüneli’nden şu anda günde ortalama 20 ile 25 bin arasında araç geçiş yapıyor. Hazine tarafından günde 68 bin 500 araç geçişinin garanti edildiği tünelle ilgili yetkililer günlük geçiş sayısının 25 bine doğru tırmandığını ifade ediyor. Yetkililer 24 saat kesintisiz geçişin başlamasıyla tüneli kullanan araç sayısının da artmasının beklendiğini belirtiyor. Tünel özellikle kar yağışı nedeniyle trafiğin yoğun olduğu dönemde en önemli alternatiflerden biri haline geldi.

Haberin Devamı

6 kişi çıkmak istedi

Verdiği rahatlama duygusu nedeniyle mavi ışıkla aydınlatılan Avrasya Tüneli’nde şimdiye kadar tünelden çıkmak isteyen 6 vaka ile karşılaşıldı. Edinilen bilgiye göre bu 6 kişi kapalı alan korkusu, panik atak, endişe gibi sebeplerden dolayı tünele girdikten sonra geçişi tamamlamadan geri dönmek istedi. Bu sürücüler, kendilerine psikolojik destek veren bir tünel yetkilisiyle birlikte tünelden çıktı. Benzer vakalarla karşılaşılabileceğini gören tünel yönetiminin sürücülere yardımcı olmak amacıyla profesyonel anlamda psikolojik destek için adım atacağı öğrenildi.