Gazete Vatan Logo

İstanbul’da caz dolu geceler başlıyor

İstanbul Caz Festivali, 4 Temmuz’da başlayacak. Müzik şöleninde 50’nin üzerinde konser gerçekleşecek.

İstanbul’da caz dolu geceler başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 24’üncüsü düzenlenen “İstanbul Caz Festivali”, 4-21 Temmuz arasında 200’ü aşkın sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. Konserlerin biletleri, Biletix ve İKSV ana gişeden satın alınabilir. Festival, Zorlu PSM’den Esma Sultan Yalısı’na, UNIQ Açıkhava Sahnesi’nden Sakıp Sabancı Müzesi’ne kadar şehrin farklı noktalarına yayılıyor.

Açılış FatihErkoç’la yapılacak

Festivalin açılış gecesi 4 Temmuz 21:00’da Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleşek. TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın şefi Kamil Özler Fatih Erkoç’a Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’ni takdim edilecek. Erkoç’un şarkılarını seslendireceği konserinin ardından Avusturyalı grup DELADAP sahne alacak. (165 TL)

Esma Sultan Yalısı’nda konser

Büyüleyici bir mekânda müzik deneyimi yaşamak istiyorsanız, Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak Dee Dee Bridgewater’ı ve Sultan Park’ta gerçekleşecek Christian McBride & Kandance Springs buluşmasını kaçırmayın. (10 Temmuz 20:30, 56-165 TL)

Parklarda ücretsiz etkinlikler

Haberin Devamı

Festivalin kültleşen etkinliği “Parklarda Caz” bu yıl da Fenerbahçe Khalkedon’da yapılıyor. Genç Caz gruplarından sonra sahne alacak İspanyol ekip Mastretta ise, şarkılarıyla kapanışı yapacak.

(9 Temmuz, 16:00)

Paco de Lucia anısına konser

Flamenkonun efsane ismi Paco de Lucía anısına gerçekleştirilecek konserde Jorge Pardo, Jose Maria Bandera ve Le vent Yüksel gibi isimler yer alacak.
(8 Temmuz 21:30 Zorlu PSM,
56-135 TL)