Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Plakadan Çalıntı Ve Rehin Bilgisi Öğrenme

İnternet üzerinden sunulan hizmetler aracılığı ile araç sorgulama gibi işlemler yapılabilir. Böylece araçlar hakkında detaylı bilgi alınabilmektedir. Araç sorgulama işlemleri ve diğer hizmetler için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Araç Sorgulama İle Plakadan Çalıntı Ve Rehin Bilgisi Öğrenme

Araç sorgulama gibi hizmetler aracılığı ile araçlar hakkında merak edilen detaylara erişim sağlanabilmekte ve bu sayede gerekli bilgiler öğrenilebilmektedir. Araç sorgulama hizmetleri oldukça kapsamlı bir şekilde hazırlandığı için vatandaşların hangi konuda bilgi almak istiyorsa o yönde seçim yaparak ilgili kurum üzerinden araç bilgilerine ulaşması gerekmektedir. Araç sorgulama olarak en çok kullanılan işlemlerden birisi e devlet kapısı üzerinden yapılan araç sorgulama hizmetidir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç sorgulama hizmetinde araçların ruhsat bilgileri ve aracın çalıntı ya da rehin olup olmadığı görülebilmektedir. Bu açıdan yapılacak olan işlemlerde araç ile ilgili çok önemli olan bu konularda bilgi alınabilmektedir. Özellikle ikinci el araç alım satımlarında online olarak ücretsiz bir şekilde yapılacak araç sorgulama vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamasını da önleyecektir. Bu açıdan online olarak araç sorgulama yapılarak bilgi alınması vatandaşların yararına olacaktır.

Haberin Devamı

E devlet kapısı dışında sorgulama yapılabilecek sitelerden birisi de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’dir. Araçların sigorta, kasko ve kaza gibi çeşitli durumları için sunulan hizmet sayesinde tüm bilgilere erişim sağlanması mümkündür. Ayrıca Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından hazırlanan SMS servisi sayesinde cep telefonları üzerinden anlık olarak hasar gibi durumlar hakkında bilgi sağlanabilmektedir. Sunulan SMS servisi özellikle ikinci el pazarlarında araç araştırması yapan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Araçların başında yapılacak araç sorgulama işlemleri ile birlikte aracın herhangi bir kazaya karışıp karışmaması, ağır bir hasarın olup olmadığı öğrenebilmekte ve bu sayede araç ile ilgili işlemlerin yapılıp yapılmayacağına da karar verilebilmektedir. Bu açıdan vatandaşların araçlar ile ilgili bilgi almak için hangi işlemleri yapması gerektiğini öğrenmesi yeterli olacak ve gerektiği zaman bu hizmetlerden yararlanılarak bilgi sağlanabilecektir.

Haberin Devamı