Gazete Vatan Logo

Apple yeni iPhone'u tanıtıyor!

Apple, bugün düzenlenecek 2017 ürün lansmanında yeni model iPhone'u tanıtmaya hazırlanıyor. Beklenen özelliklerin listesini derledik

Apple yeni iPhone'u tanıtıyor!

Teknoloji devi Apple, 2017 yılında üreteceği ürünlerinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte, 7 Eylül'de iPhone ve Apple Watch gibi popüler cihazlarının yeni modelleriyle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenecek etkinlik öncesi, her sene olduğu gibi yeni iPhone cihazının özellikleri ve görünümü üzerine spekülasyonlar yapıldı, cihaza ait olduğu ve 'sızdırıldığı' iddia edilen görüntüler internette dolaştı.

iPhone model akıllı telefonlarının yeni versiyonuna dair internette dolaşan tahminler ve bilgiler, yeni cihazın kulaklık girişinin olmayacağı, kablosuz kulaklığa geçileceği, ana ekran tuşunun dokunmaya duyarlı olacağı ve 'Plus' versiyonunda çift kamera kullanılacağı yönünde.

Beklenen özelliklerin listesi

- Öncelikle, isminin iPhone 7 olacağı dahi kesin olmayan ürünün, büyük ölçüde iPhone 6 görünümünde olacağının tahmin edildiğini belirtelim.

- Uzun süredir konuşulan değişim, kulaklık girişinin kaldırılmasıydı. Artık Bluetooth bağlantılı kulaklıklar tercih edilecek. Geçiş sürecinde kullanıcıların rahatı için şöyle bir ara parça bekleniyor:

Haberin Devamı

- Yeni versiyonda da yine iPhone 6'da olduğu gibi iki farklı boyut olması tahmin ediliyor: Normal ve Plus. 32, 128 ve 256 GB depolama alanları ön görülüyor. Plus modelinde 3 GB RAM ve A10 işlemci yongası olması bekleniyor.

- Standart boyut 4,7 inçlik modelin kamerasının daha büyük olması bekleniyor. Ayrıca cep telefonu kameralarında pek görülmeyen bir özellik olan Optik Zoom özelliği eklenecek, yani fotoyu çektikten sonra da odak ayarı yapılabilecek.

- Plus modelinin çift kamerası olacak. Çift kameralardan biri geniş açılı, diğeri dar açılı olacak. Ayrıca kamera flaşı artık iki değil 4 LED ampulden oluşacak; ikisi canlı renkler, ikisi sıcak renklerin belirginliğini sağlayacak. Böylece fotoların renkleri daha belirgin olacak. Loş ışıkta çekilen görüntülerin de daha parlak olması sağlanacak.

- Güvenilir kaynaklardan Mark Gurman'a göre cihazla birlikte tam uyumlu kablosuz kulaklıklar da tanıtılacak ancak bu ürün ayrı satılacak:

Haberin Devamı

- Bloomberg'e konuşan Gurman ayrıca yeni modelde ana ekran tuşunun artık dokunmatik olacağını iddia etti:

- Ve belki de en çarpıcı iddialardan birisi de yeni model iPhone'un su geçirmez olacağı yönünde:

- Yeni modelde geniş bir renk yelpazesi bekleniyor:

"10. yıldönümünü bekleyin"
Jackdaw Araştırma Kurumu'ndan Jan Dawson, yeni iPhone'un görünüşünün değişmeyeceğini, şirketin bir sonraki üretimde köklü bir değişiklik yapacağını öngörüyor. iPhone cihazının satışları bu yıl ilk defa art arda iki çeyrekte de düştü. Dawson, şirketin yeni modelden de yüksek kar edemeyeceğini düşünüyor.
Pek çok teknoloji blog yazarı, kullanıcılara bu modeli satın almamalarını tavsiye ediyor. Nedeni ise gelecek yıl Apple'ın kuruluşunun 10. yıldönümü olması. Araştırmacılar, şirketin yeni teknoloji ve dizaynı 10. yıldönümü için sakladığını tahmin ediyor.
Apple Watch
Analistler, iPhone 8 olarak isimlendirilen, gelecek yıl açıklanacak cihazın kenarları olmayacağını, yani tamamen ekrandan oluşacağını, ana ekran tuşunun da burada olacağını tahmin ediyor. Şirketin diğer ürünü akıllı saatleri de bu yılki ürün lansmanının çok beklenenlerinden. Cihaza daha hızlı işlemci ve GPS çipi eklenmesi bekleniyor.
Creative Strategies'den tekonoloji blogu yazarı Ben Bajarin'e göre ise rakiplerine göre çok yüksek bir fiyatla, 299 $'dan satılan Apple Watch isimli akıllı saat için gelebilecek tek hoş sürpriz, fiyatının ucuzlaması olabilir.
Rakipleri Samsung ve Google ile kıyasıya yarışan şirket, genelde ortalama üç yılda bir yeni bir akıllı telefonu piyasaya sürüyor. Aradaki süre boyunca ise cihazın ufak eklentilerle geliştirilmiş "s" modeli görücüye çıkıyor.
Kaynak: Reuters, Al Jazeera, Tech Insider

Haberin Devamı