Gazete Vatan Logo

Antarktika'da katliam! Japon filosu...

Dünyanın tepkilerini umursamayan Japonya, Güney Okyanusu'na gönderdiği beş gemiyle 333 balinayı öldürdü.

Antarktika'da katliam! Japon filosu...

Japonya'nın Antarktika balina avına gönderdiği filo ülkeye döndü. Su Ürünleri Ajansı, kasımda Güney Okyanusu'nda balina avlamak üzere yola koyulan beş gemiden üçünün Sabah saatlerinde Japonya'nın güneyindeki Şimonoseki limanına geldiğini açıkladı.

Açıklamada gemilerin Antarktika'da 300'den fazla minke balinasını avladığı belirtilirken, "Filonun görevi Antarktik Denizi'ndeki ekolojik sisteme ilişkin araştırma yapmaktır" denildi.

Çevreciler, söz konusu araştırmanın bir kurgu olduğunu, balinaların etleri için avlandığını savunuyor.

Filonun dönüşünde limanda toplanan 200'den fazla gösterici, bir bildiri okudu. Uluslararası İnsani Toplum Derneği (HSI) Başkan Yardımcısı Kitty Block tarafından okunan bildiride, "Japonya'nın güvenilmez bir bilimsellikle balinaları öldürdüğü her yıl, bu muhteşem hayvanlar gereksiz yere kurban veriliyor. Bu bilim adına yapılan yakışıksız bir gaddarlıktır ve buna son verilmelidir" ifadesi yer aldı.

Deniz Memelileri Araştırma Enstitüsü (ICR), Japon filosunun geçen yıl Antarktika'da 333 balinayı katlettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Küresel bilgisayar korsanları grubu 'Anonymous', 2015'in sonunda balina avına çıkan Japon gemilerini protesto etmek için Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin resmi internet sitesine saldırı düzenlemişti. Anonymous, saldırıdan birkaç saat önce sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Japon gemilerinin balina avına çıkmasını eleştirmiş ve Abe'nin internet sitesinin çökertileceği tehdidinde bulunmuştu.

Japonya, çevreciler ve hayvan hakları eylemcilerinin protestolarına aldırış etmiyor ve Antarktika'daki yıllık balina avını tekrarlıyor.

Avustralya'da Güney Okyanusu Balina Barınağı olarak koruma alanı ilan edilen bölgede avlanan Japon gemisi, iki yıl önce 1 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.