Gazete Vatan Logo

Antalya’da yarın okullar tatil mi? | Antalya'da hava durumu

Meteoroloj’nin açıklamasından sonra Antalya’da okullar tatil mi? sorusu veliler ve öğretmenler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Meteoroloji Antalya 'da fırtına dair vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, vatandaşı şiddetli yağış nedeniyle uyardı. Peki Antalya’da yarın okullar tatil mi olacak? 24 Aralık Salı Antalya Valiliği açıklama yaptı mı? Antalya'da hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar…

Antalya’da yarın okullar tatil mi? | Antalya'da hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Antalya’da kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Meteorolojinin uyarısı sonrası veliler ve öğretmenler Antalya’da yarın okullar tatil mi? diye soruyor. Peki, Antalya’da yarın okullar tatil mi? 24 Aralık Salı Antalya Valiliği açıklama yaptı mı? İşte detaylar…

VALİLİKTEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada bölgede şiddetli yağış ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Antalya’da etkisini arttıracak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı günü akşam saatlerine kadar Antalya merkez ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli ve şiddetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

KUVETLİ FIRTINA UYARISI

Haberin Devamı

Kuvvetli fırtına uyarısı da şu şekilde;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi Antalya il genelinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) bekleniyor. Pazartesi ve salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

FİNİKE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA BAZI SERALARA ZARAR VERDİ

Finike'nin Hasyurt Mahallesi Kolaklar mevkiinde saatteki hızı 85 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı seralarda hasar meydana geldi. Fırtına, tek katlı bir işçi evinin çatısını da uçurdu. İki seranın arasına düşen çatı nedeniyle elektrik kabloları zarar gördü.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, fırtınanın zarar verdiği mahalleyi ziyaret ederek inceleme yaptı. Ziraat Odası Başkanı Sarıçobanoğlu, Kolaklar mevkiinde etkili olan fırtınanın yaklaşık 10 seraya zarar verdiğini kaydetti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fırtına sonrası bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

DEMRE'DE DEV DALGALAR SAHİLE VURDU

Demre'de şiddetli rüzgar nedeniyle ilçe merkezindeki sahillerde dev dalgalar oluştu. Bazı noktalarda kayalıklara çarpan dalgaların yüksekliği metrelerce yükseldi. Bölgedeki üreticiler şiddetli rüzgâr ve yağış nedeniyle nöbete başladı. Bölgede şu ana kadar herhangi bir zarar oluşmadığı belirtilirken, Çayağzı Limanı'ndaki yatlar Gökkaya Koyu ve Üçağız Mahallesi'ndeki iskeleye sığındı.

ALANYA'DA 4 METRELİK DALGALAR OLUŞTU

Alanya ilçesinde ise sert esen rüzgâr dev dalgalar oluşturdu. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilçenin sahil bandında etkili olan ve şiddetli rüzgârın da etkisiyle boyu yaklaşık 4 metre olan dalgalar oluştu. Yetkililerin kuvvetli yağış, sel ve fırtına uyarısında bulunduğu ilçede dalgalar kıyıya vurdu. Sahile yakın iş yerleri dalgalardan etkilendi. Olumsuz hava şartlarından dolayı Alanya Liman Başkanlığı limanı yarın öğle saatlerine kadar geçici olarak deniz trafiğine kapadı.

Haberin Devamı

OKULLAR TATİL Mİ?

Antalya ‘da 23-24 Aralık 2019 günlerinde okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor, Valilik tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.