Gazete Vatan Logo

Alzheimer merkezi dünyaya örnek gösterildi

Türkiye Alzheimer Derneği, Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle Konya'da kurulan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi, sunduğu sosyal hizmet ve etkinlikler bakımından Dünya Sağlık Örgütünün takdirini topladı.

Alzheimer merkezi dünyaya örnek gösterildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hazırlanan raporda, Konya'da, bakımı zor olan alzheimer hastalarına hizmet veren Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nden övgüyle söz edildi. Karatay ilçesinde 3 yıl önce kurulan merkezde, bir yandan alzaymır hastalarıyla yakından ilgilenilirken, bir yandan da psikolojik destek verilen hasta yakınlarının yaşam kalitesi yükseltilmeye çalışılıyor.

Uzmanlar tarafından özel sosyal aktiviteler düzenlenerek, günün büyük bir kısmını merkezde geçiren hastaların, keyifli ve kaliteli vakit geçirmeleri sağlanırken, hasta yakınlarının da yükü azaltılıyor.

Dünya Sağlık Örgütünün ilgisini çeken alzaymır merkezi, örgüt tarafından hazırlanan yıllık raporda, verdiği sosyal hizmet ve etkinlikler bakımından örnek gösterildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alzaymır merkezinden birçok hastanın faydalandığını, halen 102 hastanın tedavisinin devam ettiğini söyledi. Son günlerde bu tür hizmetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Kılca, "Hastalarımız burada rehabilite ediliyor, tedavi görüyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle kreşte olduğu gibi vakit geçiriyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı