Gazete Vatan Logo
Magazin Alaçatı’nın en yenisi Biblos

Alaçatı’nın en yenisi Biblos

Ege’nin gözde tatil beldesi Alaçatı’nın en yenilerinden Biblos Beach Club ve içinde yer alan Meftun adlı restoran kısa zamanda büyük ilgi gören mekanlardan...

Alaçatı’nın en yenisi Biblos

Otel kısmı da seneye tamamlanacak büyük projenin devamını ve mekana dair tüm detayları Biblos Beach Club Hotel&Spa Alaçatı Kurumsal İlişkiler Direktörü Berrak Savaş ile konuştuk.

Biblos Beach Club Hotel&SPA Alaçatı büyük bir proje... Projenin detayları nedir? Projenin hangi ayakları tamamlandı?

Biblos Beach Club Hotel&SPA bizim 2 yıllık projemiz. Bir yılı planlama ve mimari çizim ile ikinci yılı inşaatı ile geçti. Açılışını iki etap halinde planladık, ilk etap olan sahil kısmının açılışını sezon öncesi Haziran ayı sonunda gerçekleştirdik. “HelloSummer Açılış Partisi” ile İtalyan fenomen Gianluca Vacchi’nin DJ set performansı ile yaptık. Sahil kısmında “Biblos Beach Club Alaçatı” adlı plajımız ve “Meftun Meze&Balık” adlı restoranımız yer alıyor. Projenin ikinci etabı Aralık ayında yeni yıla girerken gerçekleştirilecek organizasyonlar ve yılbaşı partisi ile açılacak. Bunların yanı sıra SPA -aynı otelde olduğu gibi- yaz-kış misafirlerimize hizmet veriyor olacak. Otelin konaklama kısmından bağımsız ön avlusu otel misafirlerimiz için şehir kulübü, mahalle kafesi gibi buluşma noktaları/alanları barındırıyor.

Haberin Devamı

Neden Alaçatı’yı tercih ettiniz?

Alaçatı’nın havası ve insanı farklı, mimarisi oldukça hususi. Her detayı ile insana keyif veriyor ve tekrar tekrar şaşırtıyor. En önemlisi bunu hiç güç sarf etmeden doğal hali ile yapıyor. Bizim projede çıkış noktamız da bu; Alaçatı’nın ruhuna ve mimarisine uygun bir yaşam alanı yaratmak, misafirlerimize Alaçatı’yı yaşatmak.

İtalyan fenomen prestij sağladı

Ünlü fenomen Gianluca Vacchi ile nasıl bir araya geldiniz?

Ekibimiz açılış partisi için çeşitli organizatörler ve menajerler ile görüşürken yerli yabancı birçok sanatçıların isimleri konuşuluyordu. Bir noktada Gianluca Vacchi ismi ile geldiler ve bu fikir hemen kabul gördü. İletişime geçtik, daha önce Türkiye’de hiç performans sergilememişti, ayrıca Türkiye’yi görmek için de oldukça heyecanlıydı. Geri dönüşler de bizi çok memnun etti, İtalyan fenomene hem basının ilgisi hem de misafirlerimizin tepkisi güzeldi. Keyifli bir gece oldu, 2 saat performans için el sıkışmıştık, kendisi performansı uzatmak istediğini söyleyip 3 saat sahnede kaldı.

Haberin Devamı

Hedef kitlenizi nasıl tarif edersiniz?

Tesisin her noktası misafirlerimize farklı bir açıdan hitap edip, ayrı bir keyif sunmak için özenle planlandı. Bu keyfi yaşamak isteyen, farkı farkeden ve değerini bilen, Alaçatı’da yıllardır karşılaştığı bazı olumsuzluklardan sıkılıp da yine de havası, güzelliği ve doğallığı için burayı tercih eden ama çok da mutlu olmayan yerli ve daha ziyade İstanbullu bir kesim bizi keşfettiği noktadan itibaren artık bizim devamlı misafirimiz. Biz misafir nasıl olsa Alaçatı’ya geliyor, ne olsa kabulü gibi turizme zarar veren bir anlayışa karşıyız. Misafir plajı ya da balık restoranını deneyimlediği anda memnun kalıyor. Emeğimizin karşılığını görmek bizi çok memnun ediyor.

Meftun’un lezzeti bol yemekleri

Biblos Beach Club Alaçatı’ya gelenleri ne bekliyor?

Öncelikle hem plajın hem de balık restoranının konumu çok özel, sadece Alaçatı değil, Çeşme’nin gözbebeği Çark Plajı mevkiindeyiz. Sörf Plajı’nda, kendine has koyunda, bembeyaz kumsalı ile misafirlerine gerçek bir sahil keyfi yaşatıyor. Alaçatı mimarisinden uzaklaşmadan ama İtalyan dokunuşları ile hem kaliteli hem doğal bir dekorasyon tarzına sahip. Diğer yandan sadece servis değil, işin mutfağı da çok önemli. Türkiye’nin önde gelen şefleri ve mutfak ekibi ile çalışıyoruz. Meftun Meze&Balık’ta ıstakoz, tüm mezeler, akşam saatlerine doğru hazırlanıp yemek saatinde fırından çıkıp ılık servis edilen laz böreği ve baklava tatlılarımız revaçta. İrmik helvasını yiyen müşteriler yeniden geldiğinde daha yemeğin başında kendilerine bir tane ayrılması notu ile giriş yapıyor. Biblos Beach Club’ta İtalyan Odun fırınında hazırlanan pizzalarımız, özellikle Pizza Burrata ve odun ateşinde pişen pide çeşitlerimiz yok satıyor.

Haberin Devamı