Gazete Vatan Logo

AKP'li vekilden 'Haşhaşi' açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, hedeflerinde cemaatin olmadığını belirterek, “Bu kavga cemaatle hükümet arasındaki bir kavga değildir” dedi.

AKP'li vekilden 'Haşhaşi' açıklaması

Milletvekili Mehmet Metiner, dünün HSYK’sı ile bugünün HSYK’sı arasında vesayet açısından hiçbir farklılık olmadığını kaydetti. Metiner, HSYK’nın bir yargı gücü olmadığını, idari bir organ olduğunu, en genel anlamda yürütmenin bir parçası olduğunu ifade etti. Düzenlediği basın açıklamasında konuşan Metiner, şunları söyledi:



PARALEL YAPIYI TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Dün Ergenekon silahları gömüldükleri yerlerden çıkartıldığında ’emniyet içindeki F tipine mensup polisler o silahları toprağa kendileri gömdüler ve şimdi kendileri çıkartıyorlar’ diyenler bugün ayakkabı kutularına ve polisin getirip koyduğu para sayma makinelerine dört elle sarılır hale geldiler. Sevsinler sizin muhalefetinizi. Dün o söylediklerinizin tümü yalan mıydı? Başbakan Erdoğan’a diktatör diyorlardı, Bu nasıl bir diktatörlüktür ki bizzat kendisi tarafından atanan memurlar, kendisine kumpas kurma cesaretinde bulunabilmektedir, bir kaç savcı ile emniyet müdürü kendisine meydan okuyabilmektedir? Ortaya çıkan gerçeklik şudur:



Ne Başbakan diktatörmüş ne de yargı AK Parti’nin arka bahçesiymiş. Aynı idealleri paylaşan iki kardeş topluluğuz. Biz paralel yapıyı tasfiye etmeye çalışıyoruz.

Cemaat, Başbakanın, ’Haşhaşiler’ gibi çalıştıklarını söylediği yapıya mensup olan adamların kendi adamları olmadığını söylüyorlar. Cemaatin kendi adamları olarak görmediği bu sinsi yapıya yönelik operasyonu cemaatin kendi üstüne almasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizim hedefimizde cemaat yoktur, bu kavga cemaatle hükümet arasındaki bir kavga değildir. Paralel yapının kendisini cemaat aidiyeti üzerinden yaşatmaya çalıştığı da bilinen bir olgudur. Biz istiyoruz ki cemaat, kendisini de sıkıntıya sokan bu paralel yapı ile arasına mesafe koysun. Haşhaşiler’den kastımız cemaat değildir, bu paralel yapıdır.



Birtakım masum insanların da canı yanmış olabilir, birtakım isimler tasfiye edilmiş olabilir. Bu yüzden yeniden yargılamanın yapılmasını istiyoruz. Evet kumpas kurulmuş olabilir ama bu. Hükümete karşı bir darbe girişimin olmadığı anlamına gelmez.”

Haberin Devamı