Gazete Vatan Logo

Agos'un önünde kahreden afiş!

Agos'un önünde kahreden afiş!

Ermenilerin 26 Şubat 1992'de gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı’nın yıldönümü yaklaşırken yüzlerce kişi Şişli’de yürüyüş düzenledi. Grup üyeleri Türkiye’nin soykırımı tanımasını istedi.

Hocalı Katliamı’nın yaklaştığı günlerde Şişli Camisi önünde toplanan grup, Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Ancak gruba polis Taksim’e yürümeleri konusunda izin vermedi. Aralarında çok sayıda Azeri Türk’ünün de bulunduğu grup Mecidiyeköy Meydan’a doğru yürümeye başladı. Çeşitli sloganlar atan grup, ‘Yaşasın Ogün Samastlar, kahrolsun Hrant Dink’ler’ şeklinde pankart açtı.

26 Şubat’ta Azeri kardeşlerimize çok ciddi bir katliam yapıldığını ifade eden Fatih Delibekiroğulları, Türkiye’deki halkın bu konuya duyarsız kaldığını aktardı. 1910’larda, Kosova’da ve Hocalı’da katliam yaşadıklarını belirten Delibekiroğulları, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesi daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Dünyada en çok soykırıma uğrayan ama en az sesi çıkan ya da çıkarılmayan millet Türklerdir. Milletimiz kendine gelsin.” dedi.



Hocalı katliamında ağabeyi şehit olan Etibar Necefov, “Ağabeyim gibi binlerce insan bir gecede parçalandı. Kadınların karınlarından çocukları alındı. Biz 100 sene öncesini değil, 20 sene öncesini konuşuyoruz. Türkiye’den bu soykırımı tanımasını istiyoruz.” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Haberin Devamı