Gazete Vatan Logo

ABD'yi tehdit etti: Gözümü bir kaparsam...

ABD’nin müttefiklerini uyararak Tahran’dan petrol ithalini sıfırlama planına karşı çıkan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ilk defa somut bir tehditte bulundu.

ABD'yi tehdit etti: Gözümü bir kaparsam...

Avrupa turunun ilk durağı İsviçre’de İran lobisiyle bir araya gelen Ruhani, ''Biz petrol ihraç edemezken bölge petrolünün ihraç edilmesi mümkün mü? Eğer bunu yaparsanız sonuçlarına da katlanırsınız. İhracatımızda azalma olursa Hürmüz Boğazı'nı kapatırız'' dedi. Öte yandan, ABD’nin petrol ambargosu planına karşı bir tehdit de İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli’den geldi.

MÜLTECİ KOZU

Fazli, Washington'ın uyarısına uyacak Avrupa ülkelerine seslenerek, ''Eğer ben, 24 saat gözümü kapatsam Batı ülkelerine 1 milyon sığınmacı ve 5 bin ton uyuşturucu geçer'' ifadelerini kullandı.

KURAKLIĞI DA İSRAİL'E BAĞLADILAR

Susuzluk ve kuraklıkla boğuşan İranz Sivil Savunma Başkanı General Gulamrıza Celali, ülkeye gelen bulutların çaldığını iddia etti. Bir konferansta konuşan Celali, “İsrail, İran’a giren yağmur bulutlarını kısırlaştırıyor ” diye konuştu. İddiayı değerlendiren İsrail Dışişleri Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Twitter’dan Tahran’daki hava durumunu paylaşarak Celali ile dalga geçti. Güneşli havaya işaret eden Nahshon “Yine yaptık” dedi.

Haberin Devamı

AB İLE NÜKLEER ZİRVE 6 TEMUZ'DA VİYANA'DA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmanın tarafı olan Avrupalı ülkelerle mutabakatın devamı için 6 Temmuz’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya geleceklerini duyurdu. Cenevre’de İsviçreli mevkidaşı Alain Berset ile görüşen Ruhani, Viyana’da ABD’nin abluka planına karşı Batı ile ticaretin masaya yatırılacağını belirtti ve hakları korunduğu müddetçe nükleer anlaşmaya saygı göstereceklerini kaydetti.