Gazete Vatan Logo

Son dakika: ABD ile vize krizinin nedeni yeni gözaltı kararı!

ABD ile Türkiye’nin karşılıklı olarak vizeleri durdurmasının nedeni ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde tutuklanan İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’dan sonra bir gözaltı kararı daha verilmesi krizi derinleştirdi ve ABD’den son dakika vizelerin durdurulması kararı çıktı.

Son dakika: ABD ile vize krizinin nedeni yeni gözaltı kararı!

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un casusluk iddiasıyla FETÖ’den tutuklanmasıyla ateşlenen gerginlik dün İstanbul Başsavcılığı’nın aldığı gözaltı kararıyla krize dönüştü. Başsavcılık, dün ABD Konsolosluğu ile Türk emniyet birimlerinin koordinasyonunu sağlayan kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrası zirveye tırmandı. Gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve görevli olduğu konsoloslukta bulunduğu belirtiliyor.

ÖNEMLİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Tutuklama kararı verilen kişinin de Türk vatandaşı olduğu ve eşinin FETÖ'nün çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdığı ortaya çıktı.

METİN TOPUZ KİM?

FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkan ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un, Ergenekon'un firari FETÖ savcı Zekeriya Öz'e işsizlerden oluşturduğu "gizli tanık" ayarladığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık kumpasını gerçekleştirdikleri iddia edilen polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun irtibatı tespit edilince tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un Zekeriya Öz'e Beşiktaş Adliyesi'nde çalıştığı dönemde gizli tanık ayarladığı ortaya çıktı. Topuz'un Öz'e götürdüğü bir gizli tanık adayı, istenilen isimleri 'Ben yalan ifade veremem' deyip sahte tanıklık yapmayınca Zekeriya Öz'ün Topuz'u fırçaladığı belirlendi. Bu olayı anlatan bir tanık ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Metin Topuz hakkında yürütülen soruşturma dosyasına girdi.

Haberin Devamı