Gazete Vatan Logo

ABD'de bir skandal daha

ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin ev sahipliği yaptığı Beyaz Saray’ın güvenliği ile ilgili skandal tartışmaları sürerken, hakkında üç mahkumiyet kararı bulunan silahlı bir kişinin Barack Obama ile aynı asansöre bindiği ortaya çıktı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Obama'nın 16 Eylül'de Atlanta'daki Federal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ni ziyareti sırasında, saldırı ve darptan üç kez mahkum edilmiş bir kişinin Obama ile aynı asansörü paylaştığı ortaya çıktı.

Başkan Obama, Batı ve Orta Afrika'daki Ebola salgınıyla ilgili bilgi edinmek ve ABD'de alınacak önlemleri tartışmak için 16 Eylül'de Atlanta'daki Federal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ni ziyaret etmişti.

ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin ev sahipliği yaptığı Beyaz Saray’ın parmaklıklarını aşarak, taşıdığı bıçakla tüm güvenlik önlemlerini atlatan Omar Gonzalez adlı kişinin, Doğu Salonu'na kadar sızmasının ardından İçişleri ve Hükümet Reformu Komitesi önünde ifade vermek zorunda kalan ABD Gizli Servis Direktörü Julia Pierson istifa etmek zorunda kalmıştı.