Gazete Vatan Logo

400 bin kişiyi sağdılar!

Sanal dünyada inek ve keçi alıp, süt sağarak para kazanmak isteyen yüz binlerce kişi dolandırıldığını iddia etti. Ütopya online ve Keçiler.net isimli siteler kapandı. Kişi başı 50 lira ile 50 bin lira kaptıran “Mağdurlar paramızı ve emeğimizi çaldılar” dedi

400 bin kişiyi sağdılar!

Sanal dünyada dolandırıcılığın yeni adresi oyun siteleri oldu. Binlerce insan kolay yoldan para kazanmak için dolandırıcıların ağına düştü. Sanal tavuk oyunu mağdurlarından sonra şimdi de sanal inek ve keçi mağdurları ortaya çıktı. 400 bine yakın üyesi bulunan Ütopya online ve keçiler.net isimli oyunlarda dolandırıldığını iddia eden kişiler, oyunun kapatıldığını ve yatırdıkları parayı alamdan oyun sahiplerinin kaçtığını iddia etti.

50 bin lira yatıran var

Ütopya online adlı siteye son 1 haftada giriş yapamayan üyeler ise ilk olarak sosyal medyadan yöneticiyle iletişime geçmeye çalıştı. 1 yıldır oyunda yüzlerce inek alıp, litrelerce sütün biriktiğini, tam satacakken sitenin kapandığını söyleyen üyeler, “Dolandırıldık” iddiasında bulundu. Dört yüz binden fazla üyesi olan sitelerde ilk başlarda küçük paralar kazandırarak üyeye yatırım yaptıran oyunlar, yüksek kazanç sağlanmaya başlandığı anda siteyi kapattırıyorlar. Bu sitelerde 50 lira kaybeden de 50 bin lira kaybeden de var.

“Kaçmadık”

Sitenin kapatılmasının ardından ise, yöneticiler facebook sayfasından kaçmadıklarını ve yatırım yapan herkesin parasını ödeyeceklerini söyledi. Bu haber üzerine günler geçmesine rağmen hesaplarında bir değişiklik olmayan kullanıcılarsa, “Gerekirse savcılığa şikayette bulunacağız” dedi.

Haberin Devamı