Gazete Vatan Logo

2017 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YGS soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından sınava giren milyonlarca aday tarafından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sorularına nasıl itiraz edilir? LYS başvuruları ne zaman? Detaylar haberimizde!

2017 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin internet sitesi ais.osym.gov.tr üzerinden sınav soruları ve cevapları görüntülenebiliyor. Sorular sınavın yapıldığı 12 Mart Pazar günü saat 14.30 itibariyle erişime açıldı.

YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

YGS sonuçları için milyonlarca aday meraklı gözler ile bekliyor. Sonuçlar, ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 sınav takvimine göre 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak ve osym.gov.tr internet sitesinde duyurulacak. Sınav sonuçları açıklandığında adaylara posta gönderilmeyecektir. Sonuçlar sadece ÖSYM’nin internet sitesinde öğrenilebilecek.

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS Puan Hesaplama Nasıl Olacak?

YGS’de yapılan net sayısına göre puan alınmaktadır. Sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabancı dil bölümlerinden oluşan toplamda 6 farklı YGS puan türü bulunmaktadır. YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 VE YGS 6 olarak adlandırılmaktadır.

Hesaplanacak olan puan ve ağırlıklar sonrasında adayların ağırlıklı YGS puanları hesaplanacaktır. YGS puan türlerinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olmak üzere puanlar oluşturulacaktır.

Haberin Devamı

YGS puan türlerinden en az bir puan türünde minimum 150 ve üzeri puan alamayan adaylar, YGS puanları ile bir yükseköğretim programı için tercih işleminde bulunamayacaktır. YGS puanı 150 puanın altında olan adayların ilgili yerleştirme puanları için de hesaplama işlemi yapılmayacaktır.

YGS’de 150 ve 179 puan aralığında bir puan alan adaylar ise sadece ön lisans programları için tercih işleminde bulunabileceklerdir. Bu adayların LYS için giriş hakkı olmayacaktır. YGS puan türlerinden en az bir tanesi 180 ve üzeri olanlar LYS giriş hakkı kazanacaktır.

YGS’de 180 puan ve üzeri puan alan adaylar hem ön lisans programları için tercihte bulunabilecekler hem de YGS puanları ile öğrenci kabul etmekte olan lisans programları için tercih yapabilecekler. Özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programlar için de YGS puan türlerinden en az bir tanesinin 150 olması yeterli olacaktır. Engelli öğrenciler de engelli olduklarını belgelemeleri sonucunda YGS puan türlerinin bir tanesinden 100 puan alması ile başvuru yapabilecektir.

Haberin Devamı

2017 Yılında Yapılan Puan Değişiklikleri

2017 yılında ÖSYM tarafından bir takım değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler kapsamında bazı bölümlerin puan türleri değiştirildi. YGS ile öğrenci alan programların yeni puan türleri şu şekilde belirlendi;

Bölüm Eski Puan Türü Yeni Puan Türü

Okul Öncesi Öğretmenliği YGS-5 TS-1

İlahiyat YGS-4 TS-1

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği YGS-6 TM-2

Kimya Öğretmenliği YGS-2 MF-3

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri YGS-1 MF-1

Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenliği YGS-4 TS-1

Haberin Devamı

2017 yılı için yapılan puan değişikliklerinin yanı sıra öğretmenlik programları için baraj puan 240 bin olarak belirlendi ve LYS’ler de kısa cevaplı sorular da sorulacak.

LYS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

LYS için başvuru işlemleri 4 Nisan-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. Adayların LYS için başvuru yapabilmesi için YGS puan türlerinin en az bir tanesinden 180 puan ve üzeri puan alması gerekmektedir.

LYS, 5 farklı oturumda Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecektir.

LYS Tarihleri

ÖSYM 2017 sınav takvimine göre;

LYS-1-Matematik sınavı 11 Haziran 2017

LYS-2-Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran 2017

LYS-3-Edebiyat- Coğrafya sınavı 18 Haziran 2017

LYS-4-Sosyal Bilimler sınavı 10 Haziran 2017

LYS-5-Yabancı Dil sınavı 17 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

LYS sonuçları da 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacaktır.