Gazete Vatan Logo

2015 Öğretmen Atama Sonuçları belli oldu - tıkla öğren

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce öğretmen adayının merakla beklediği Öğretmen Atama sonuçlarını açıkladı. MEB'in açıkladığı rakamlara göre 37 bin öğretmenin ataması yapıldı. Öğretmen atama sonuçları hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

2015 Öğretmen Atama Sonuçları belli oldu - tıkla öğren

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce öğretmen adayının merakla beklediği Öğretmen Atama sonuçlarını açıkladı. MEB'in açıkladığı rakamlara göre 37 bin öğretmenin ataması yapıldı. Öğretmen Atamalarını öğrenmek için haberimizdeki linke tıklayabilirsiniz. İşte 2015 Öğretmen Atama sonuçları detayları.

2015 ÖĞRETMEN ATAMALARI SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TILAYINIZ!

Atama için ayrılan kontenjanlar

MEB, ilk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmen kadrosu ayırdığını duyurmuştu.

En fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği 4 bin 189 kontenjan ile ilk sırada yer almıştı. Bunu İngilizce öğretmenliği 3 bin 964, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 3 bin 819, ilköğretim matematik öğretmenliği 2 bin 574, okul öncesi öğretmenliği 2 bin 90, Türkçe öğretmenliği 1974, özel eğitim öğretmenliği 1593, fen bilimleri-fen ve teknoloji öğretmenliği 1535, rehberlik öğretmenliği 1440, matematik öğretmenliği ise 1334 kontenjan ile takip etmişti.

Haberin Devamı

Bakan Avcı: "Öğretmenler unutulmaz ve çok şeyi değiştirirler"
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öğretmenler unutulmaz ve bir öğretmen çok şeyi değiştirir. Her birimiz, kendi hayatımızda bunu yaşamışızdır. Öğretmenler değiştirirler" dedi.
Avcı, öğretmen atamaları dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim camiasına katılacak öğretmen adaylarını tebrik etti ve başarılar diledi.
Atamalarla 37 bin öğretmen adayın ve ailelerin sevineceğini, ancak 151 adayın atama için beklediğini hatırlatan Avcı, onlar için de başka istihdam imkanlarını sürekli araştırdıklarını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla alternatif istihdam modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerine işaret eden Avcı, yeni atanacak öğretmenlerin büyük bir camiaya katılacağını ve ulvi bir mesleğe başlayacaklarını belirtti.