Gazete Vatan Logo

2 yıl sonra domatese vize

Domates ticaretini 2015’te durduran Rusya ile Türkiye, ithalatın 1 Aralık’ta tekrar başlaması için prensipte anlaştı

2 yıl sonra domatese vize

Rusya, 2015 yılında aralarında domatesin de olduğu Türkiye’den ithal edilen 21 ürüne yasak getirmişti. Karşılıklı görüşmelerin ardından domates ithalatının tekrar başlaması için ilk tarih verildi. Türkiye ve Rusya arasındaki domates ithalatının 1 Aralık’ta tekrar başlaması için prensipte anlaşıldı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Festivali’nde yaptığı konuşmada, “Gereken yasa değişiklikleri yapma kararı alındı. Böylece 1 Aralık tarihinden itibaren dört Türk şirketine Rusya’ya 50 bin ton domates sevkiyatı gerçekleştirmeleri için izin verilecek. Bu sevkiyatların gerçekleşebilmesi için de yürürlükteki yasalara gereken değişiklikleri yapmak lazım, şu an bu belgeler üzerinde uzlaşmaya varılıyor” açıklamasını yaptı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye’den domates ithalatının Aralık-Nisan dönemini kapsayacağını açıklamıştı. Ayrıca, tarımda yaşanan gelişmelerin 21 Ekim’de Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenecek Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonu’nda ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı