Gazete Vatan Logo

12 bebeği gömdüm!

KKTC’deki yasa dışı kürtaj zanlılarından biri sorguda 12 fetüs gömdüğünü kabul etti. Polis 5 fetüs daha arıyor. Başhekim 34 haftalık bebeği fiziki sakatlığı olduğu için aldığını savundu

12 bebeği gömdüm!

KKTC’de dördü doktor 8 kişinin tutuklandığı yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili Girne Polis Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 13 kişinin ifadesi alındı. Zanlılardan hasta danışmanı Cemaliye Ölmez ile güvenlik görevlisi Aziz Dağgün’ün suçlarını itiraf ettiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Namık Kemal Baz mahkemede zanlılardan birinin 12 fetüs gömdüğünü itiraf ettiğini, bulunan 7 fetüs dışında 5 fetüs daha aradıklarını söyledi.

Dehşete düşüren mesaj

Yasa dışı kürtajların yapıldığı Girne’deki Ada Hospital’ın sahibi kulak, burun, boğaz uzmanı olan Dr. Mehmet Tunçbilek ile jinekolog eşi Dr. Verda Tunçbilek’in polise “bizim kürtajla ilgimiz yok” dediği öğrenildi. Ancak polis Verda Tunçbilek’in cep telefonunda, ‘24 haftalık sonlandırma’ şeklinde mesaj tespit etti. Hastanede yapılan incelemede bazı kürtaj dosyalarında Verda Tunçbilek’in isminin bulunduğu saptandı.

Kürtajları başhekim yapmış

Tutuklu bulunan hastanenin başhekimi kadın doğum uzmanı Dr. Fahri Karagözlü polise verdiği ifadede Verda Tunçbilek’in operasyonlara katılmadığını, ameliyatları kendisinin yaptığını ve 34 haftalık bebeğin fiziksel ve akli sakatlığı olduğu için alındığını söyledi. Polis, risk durumlarında ameliyatların 24 saat içinde Sağlık Bakanlığına bildirilmek zorunda olduğunu ancak yapılan operasyonların bildirilmediği gibi hastanede kürtajlarla ilgili bir rapor ya da herhangi bir kayıt bulamadı.

Haberin Devamı

Fetüslerde sakatlık yok

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde fetüs ve bebek kalıntılarına yapılan ilk otopside hiçbirinde fiziksel bir sakatlığa rastlanmadı. Cep telefonu kayıtlarını inceleyen polisin tüm zanlıların olaylardan haberdar olduğuna dair bulgulara ulaştığı öğrenildi. Polis ayrıca zanlıların banka hesaplarını da inceleme altına aldı.