Gazete Vatan Logo

‘Yalancı medya beni devirmeye çalışıyor’

Hakkında açılan yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle zor günler geçiren İsrail Başbakanı Netanyahu, solcu yayın organlarını hükümete karşı darbe girişiminde bulunmakla suçladı.

‘Yalancı medya beni devirmeye çalışıyor’

İsrail’de hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları yürütülen Başbakan Benjamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump gibi, ana akım medyayı kendisine karşı kampanya yürütmekle suçladı.

Netanyahu, iktidardaki Likud Partisi’nin Tel Aviv’de düzenlediği destek mitinginde yaptığı konuşmada, ‘solcu medyanın kendisinden kurtulmak için muhalefetle işbirliği yaptığını’ savundu. Netanyahu, rakiplerinin hakkında açılan soruşturmaların kendisini devireceğini umduğunu, zira sandıkta yenilmeyeceğini herkesin bildiğini iddia etti.

Basın organlarının, birilerini ikna etme umuduyla, sayılmayacak kadar çok rapor ve konu oluşturduğunu söyleyen Netanyahu, “Basının hedefi, yönetime darbe yapmak. Onlar, gerçek ve adaletle ilgisi olmamasına rağmen şüpheli bulunmam amacıyla yasaları uygulayan birimler üzerine kabul edilmeyecek baskılar kuruyor” diye konuştu.

İsrail’deki medya kuruluşlarının, herkesin desteğini almak için aralıksız çalışmalar yaptığını ifade eden Netanyahu, solcu medyayı, ‘düşünceye baskı yapan polisler’ şeklinde nitelendirdi.

Haberin Devamı

Gösteriye katılan destekçileri, Netanyahu’nun sözlerini alkışlarla karşıladı.

Netanyahu, hakkında açılan yolsuzluk soruşturması kapsamında daha önce birçok kez polise ifade vermek zorunda kalmıştı. Netanyahu’nun, yolsuzluk yaptığının kesinleşmesi durumunda görevinden istifa etmek zorunda kalabileceği belirtiliyor. İsrailli yetkililer halihazırda, Başbakan Netanyahu’nun iş adamlarından rüşvet aldığı, bir medya patronuyla kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya’dan alınan denizaltıların ihalesiyle ilgili yolsuzluğa karıştığı iddialarıyla ilgili soruşturmalar yürütüyor.

‘Yıllarca iktidardayız’

Netanyahu, Tel Aviv’deki mitingte yaptığı konuşmada, “Bizi devirmeye çalışıyorlar ama biz yıllarca bu ülkeyi yöneteceğiz” diye konuştu.