Gazete Vatan Logo

‘Tarihin en büyük hatasını yaptı’

Donald Trump’ın eski baş stratejisti Steve Bannon, ABD liderinin James Comey’yi Federal Soruşturma Bürosu’nun başkanlığından azletmesini, ‘modern siyasi tarihte yapılan en büyük hata’ olarak değerlendirdi.

‘Tarihin en büyük hatasını yaptı’

Bannon, CBS kanalına verdiği röportajda, görevde olduğu dönemde Trump’ın Comey’i azletmesine karşı çıktığını öne sürdü. Bannon, “FBI’ın kurumsal mantığının, özellikle de bir soruşturma bağlamında, başkan değiştirilerek değiştirilebileceğini düşünmüyorum” ifadesini kullandı. Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine karıştığı iddialarına yönelik soruşturmanın başına getirilmesine de değinen Bannon, “Comey görevden alınmasaydı, Mueller soruşturması olmayacaktı” dedi.

Rusya tartışması

Trump’ın, Rusya soruşturmasını yürüten FBI Direktörü Comey’nin görevine 10 Mayıs’ta son vermesinin ardından Adalet Bakanlığı, soruşturma için eski FBI direktörlerinden Robert Mueller’i özel savcı olarak tayin etmişti. Comey’nin görevine son verilmesi ABD kamuoyundaki Rusya tartışmalarını alevlendirmişti.