Gazete Vatan Logo

'Son sözü Vali söyleyecek'

TÜRK Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü nedeniyle yapılan 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bir soru üzerine, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili henüz bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

'Son sözü Vali söyleyecek'

Tören, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un, anıta çelenk koymasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunması ve şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Altınok, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selami Altınok, "1 Mayıs Taksim Meydanı’nda kutlanacak mı, ne gibi önlemler alınacak?" sorusuna, "Henüz o konularda gerek sayın valimizle gerekli görüşmeyi yapmadık. Bakacağız, değerlendireceğiz. Değerlendirme sonucunda da gerekli açıklamayı sayın valimiz yapar" yanıtını verdi.



ETKİNLİKLERİN KISITLANMASI

Polis haftası nedeniyle yapılan etkinliklerin kısıtlanıp kısıtlanmadığı yönündeki soru üzerine Altınok, şunları söyledi:

"Biz sadece polisin saygınlığına yakışır bir şekilde törenler düzenledik. Bir hafta boyunca gerek İstanbul halkına trafik yönünden veya başka bir yönden sıkıntı vermemek, gerek teşkilatta çalışan arkadaşlarımızın işlerinin aksamaması noktasında daha sade ve düzgün, daha zarif bir program uyguladık. Gayet de güzel olduğunu düşünüyorum. Biliyorsunuz bugün polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü töreni. Resmi bir bayram değil, kendi içimizde vatandaşlarımızı da katarak ancak vatandaşa sıkıntı vermeden kutlamaya gayret edeceğiz."

POLİSİN ÖZLÜK HAKLARI

"Polisin özlük hakları ile ilgili bir çalışma var mı?" şeklindeki soruya ise Altınok, "Onu bana sormayan. O beni aşan bir şey. Ama arkadaşlarımızın özlük hakları konusunda sıkıntıları olduğunu biliyorum. O manada da gerek bakanlığımızın gerek devlet büyüklerimizin bir gayretinin olduğundan da haberim var. Çalışma yürütülüyor" diye konuştu.

Altınok, daha sonra yanına gelen polis kıyafetli bir kız çocuğu kucağına alarak sevdi. Altınok, tören alanından Taksim Polis Merkezi’nin açılışına katılmak üzere ayrıldı.

Haberin Devamı