Gazete Vatan Logo

"Sisi gibi darbe yapacaklar"

FETÖ'den ayrıldığı için TSK'dan emekli edilen İbrahim Ö.'nün, birlikte örgüt evlerine gittiği 6 generali "Sisi gibi darbe yapacaklar" diyerek 15 Temmuz'dan 2 yıl önce BİMER üzerinden ihbar ettiği ortaya çıktı.

"Sisi gibi darbe yapacaklar"

15 Temmuz sonrası Afganistan’ın başkenti Kabil’den Dubai’ye kaçan ve burada yakalanarak Türkiye’ye iade edilen FETÖ’cü eski Tuğgeneral Şener Topuç’a ilişkin iddianame çarpıcı ayrıntıları gözler önüne serdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanan iddianameye göre, eski Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Topuç ve 5 FETÖ’cü daha, darbe girişiminden 2 yıl önce, 2014’te BİMER’e şikayet edildi. Topuç’la birlikte 6 generali “Bunlar darbe yapabilir” uyarısıyla şikayet eden ise bir dönem FETÖ içerisinde bulunan eski bir asker.

1996’DA EMEKLİ EDİLDİ

İhbarcı İbrahim Ö. örgütten ayrıldığı için ‘üsteğmen’ rütbesindeyken 1996 yılında TSK’dan malulen emekli edildi. Ö., 2014 yılı kasım ayında BİMER’e yaptığı şikayette, ismini verdiği ‘devre arkadaşı’ 6 generalin paralel örgüt üyesi olduğunu anlattı ve kendilerini gizlemeyi başaran FETÖ’cülerin Türkiye’ye ‘Mısır’daki Sisi benzeri zarar verebilecek yapıda olduklarını’ kaydetti. İhbar üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. Ancak TSK’ya hakim FETÖ’cüler itirafçıyı üstü kapalı tehdit ederek dosyayı kapattı. İşte İbrahim Ö.’nün 2014’te BİMER’e gönderdiği ihbar metninden çarpıcı satırlar...

Haberin Devamı

GÜLEN'İN EVLERİNE GİDİYORDUK

“1988 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldum. Aynı dönemde okuduğum ve şimdi general olan Tuğgeneral Şener Topuç, Tuğgeneral Murat Aygün, Tuğgeneral Hidayet Arı, Tuğgeneral Mehmet Nuri Başol, Tuğgeneral Eyyüp Gürler ve Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır (1995 mezunu) Fetullah Gülen’in talebeleridir. Ben onlardan ayrıldığım için beni dışladılar ve küçük rütbede emekli olmak zorunda bırakıldım. Bu şahıslar nasıl olduysa kendilerini gizlemeyi başardı. Bunlar ileride devletimize aynı Mısır’da olduğu gibi Sisi misali zarar verebilecek kapasitede asker kişilerdir. Diğer devre arkadaşlarımı tenzih ederim. Ama bu isimlerle bir zamanlar Gülen’in evlerine gidiyorduk; hatta bu nedenle Harp Okulu’nda soruşturma dahi geçirdim. Lütfen bu yazımı gizlilik içerisinde Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakan’a iletin. Paralelcilerle işbirliği yapanları bilsinler.”

Haberin Devamı

FETÖ’CÜ SAVCI TEHDİT ETTİ

İbrahim Ö.’nün şikayet dilekçesi üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı, 2015 yılında soruşturma başlattı. Askeri yargının FETÖ’nün kontrolünde olduğu bu dönemde,15 Temmuz darbe girişimi sonrası adı sıklıkla duyulan Kurtuluş Kaya, soruşturmaya bakmakla görevlendirildi. TSK’daki birçok FETÖ mensubu asker hakkındaki soruşturmayı sümenaltı ettiği ortaya çıkan ve hâlâ firari olan Kaya, İbrahim Ö.’nün ifadesini aldı. İtirafçıyı üzeri kapalı tehdit eden Kaya, “Elinde yeterli delil yok. Şikayet ettiğin şahısların her biri mesnetsiz suçlamaya istinaden tazminat davası açarak seni çok zor durumda bırakabilir” dedi.

DOSYAYI 2015’TE KAPATTI

Bu durum karşısında korkan İbrahim Ö. ise ifadesini değiştirerek, BİMER başvuruları ile Genelkurmay temsilcisine sunduğu metindeki beyanlarını kabul etmediğini ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine FETÖ’cü Kurtuluş Kaya, Topuç’un da aralarında bulunduğu 6 general hakkında takipsizlik kararı verdi ve soruşturmayı ‘inandırıcı delil bulunamadığı’ iddiasıyla 15 Nisan 2015’te kapattı. FETÖ’nün kontrolündeki askeri yargıdan bir sonuç çıkmayınca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı bir soruşturma başlattı. Daha sonra Ankara’ya gönderilen dosya kapsamında yeniden ifadesi alınan İbrahim Ö., askeri hakim Kurtuluş Kaya’nın kendisini yönlendirdiği belirterek, ismini verdiği devre arkadaşlarının FETÖbağını ayrıntılı olarak anlattı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA GEÇİRDİLER

“Gittiğim bir örgüt evinde Şener Topuç’la karşılaşmıştım. Ama farklı gruplara mensup olduğumuz için bizi biraraya getirmiyorlardı” diyen İbrahim Ö., Savcı Mustafa Gökçe’ye şunları söyledi: “Kara Harp Okulu 3. sınıftayken FETÖ’nün evlerine gittiğimiz için ben, Topuç ve 20 kişi soruşturma geçirdik. 3. sınıfın ilk döneminin sonlarına doğru sınıfta bulunduğumuz esnada içeri bir subay gelerek beni sınıftan dışarı çıkarıp kapının önünde beklememi söyledi. Kapı önüne çıktığımda ise yan sınıftan Şener Topuç’un da benim gibi beklediğini gördüm. Bizi iki hafta boyunca tecrit ettiler. Bu süre zarfında Topuç ile yemek sırasında karşılaştığımızda kendisine ‘görmedim, duymadım, bilmiyoruz’ şeklinde işaret yapmıştım. Bunların Fetullah Gülen’e bağlılıkları benden çok daha fazlaydı. Hatta beni bazen ibadetleri açık yapmamdan dolayı eleştirip benden uzaklaşmışlardı. Görüyorum ki bu şahıslar generalliğe terfi edecek kadar kendilerini ve ailelerini kamufle etmişler.”

Haberin Devamı

M.Cahit Bakır

BAŞBUĞ’U İZLEMİŞ

TSK’daki üniformalı hainlerce hep kollanan Şener Topuç’a en büyük destek, 15 Temmuz sonrası Dubai’ye birlikte kaçtıkları eski Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır’dan geldi. Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı Bakır, Topuç’a ‘100 tam sicil puanı’ verdi; notlarında ise onu “Bir üst rütbedeki görevleri yapmaya hazırdır. TC ve TSK ile Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlıdır” şeklinde tanımladı. İfadesinde tıpkı diğer FETÖ’cüler gibi “Örgütle hiçbir ilişkim yok” diyen Şener Topuç, bugüne dek hep kritik görevler üstlendi. 2006'da Kara Kuvvetleri Komutanı olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Özel Kalem Müdürüydü. 2007-2010 arası Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığında görev yapan FETÖ'cü, 2010-2012 arası ise Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı idi. 2012’de generalliğe terfi eden ve 2015’e kadar Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı yapan Topuç, darbe girişiminden bir yıl önce Kabil’e atanmıştı.

88 DEVRESi

İbrahim Ö.’nün şikayet ettiği Kara Harp Okulu 1988 mezunu generaller, darbe girişiminin baş aktörleriydi.

Murat Aygün (Eski Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanı): Yurtta Sulh Konseyi üyesi. 15 Temmuz’da 240 personel ve 45 araçlık askeri konvoyu TÜRKSAT ve TİB’in işgali için görevlendirdi.

Hidayet Arı

Hidayet Arı (Eski Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı): Darbe gecesi ‘Yurtta Sulh’ isimli WhatsApp grubundaydı. İstanbul’a Trakya'dan birlik sevk etmek istedi.

M. Nuri Başol

Mehmet Nuri Başol (Eski İzmir 57. Topçu Tugay Komutanı): Örgütün atama listesinde İzmir-Manisa Sıkıyönetim Komutanı idi. Mahkemede her şeyi inkar etti.

Eyyüp Gürler

Eyyüp Gürler (Eski İstanbul 1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı): ‘Yurtta Sulh’ isimli WhatsApp grubundan 4 subaya, o dönem 1. Ordu Komutanı olan Ümit Dündar’ın ‘enterne edilmesi’ talimatı verdi.

Celalettin Sağır

Fatih Celalettin Sağır (Eski Sivas Garnizon Komutanı): Atama listesinde ‘Sivas Sıkıyönetim Komutanı’ olarak geçiyordu. Örgütle ilişkisini itiraf etti.

Kaynak: Yenişafak