Gazete Vatan Logo

‘Saldırgan IŞİD’le bağlantılı’

Demirtaş, HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili “DHKP-C’li dedikleri kişi, Suriye’de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut” dedi. Başbakan Davutoğlu, zanlının DHKP-C’den sabıkası olduğunu açıklamıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Esenyurt’a bağlı Esenkent Mahallesi’nde bir taksi durağını ziyaret etti. Demirtaş taksicilerle birlikte çay içerek sorunlarını dinledi. Demirtaş daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şu açıklamalarda bulundu:

HAKARET ETMEDİK: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı’na zırhlı Mercedes tahsis edileceği yönündeki açıklamaları) : Biz bu konuda eleştiri yaparken kimseye hakaret etmedik. Diyanet’i kutsallaştırmanın anlamı yok. Milli Eğitim Bakanlığı’nı, Maliye Bakanlığı’nı eleştirdiğimizde niye kıyamet kopmuyor da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir yanlışını eleştirdiğimizde bizi dinsiz ilan ediyorlar? Diyanet İşleri Başkanının ne yapacağını merak ediyorum. Kendisi davranışıyla tutumuyla topluma örnek olmalıdır. Din adamlarının bu dünyanın malına mülküne çok fazla meyil etmemesi lazım.

SÜREÇ BİTMEZ: (Yalçın Akdoğan’ın ‘HDP barajı aşarsa Ak Parti güç kaybederse çözüm süreci biter’ açıklaması): Ak Parti biter, çözüm süreci bitmez. HDP parlamentoda daha güçlü yer aldıkça çözüm ve barış arayışları kalıcı hale gelir. Hiç kimse tedirgin olmasın, çözüm süreci AKP’nin varlığına bağlı bir süreç değildir. Biz baraj altında kalsak bile barıştan vazgeçmeyiz diyoruz. Peki AKP ne diyor? Biz güç kaybedersek çözüm süreci biter diyor.

Haberin Devamı

114 SALDIRI: 114 yerde HDP binasına saldırı oldu. Genel merkezimiz saldırıya uğrağı. Adana ve Mersin İl binalarımız bombalandı. Dosyayla ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye’ye giriş çıkış yapmış. Bir yakını IŞİD’te şu anda militandır. Bu kişi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C’li dedikleri kişi, Suriye’de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Olup biten herşey AKP’yi işaret ediyor, HDP’yi işaret etmiyor.

‘Fail yakalanmak üzere’

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, HDP’nin Adana ve Mersin bürolarına düzenlenen bombalı saldırıların failinin DHKP-C’li olduğunu yineleyerek, yakalamak üzere olduğunu söyledi. Siirt Polisevi’nde Ak Partililerle kahvaltı yapan Bülent Arınç, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Hangi partiye yapılmış olursa olsun, bu tip tertiplerin bir alçaklık olduğuna inanıyoruz. Bunu ortaya çıkaracağız kim hangi amaç ile yaptıysa bunu herkes bilecektir. Kim olduğu belli oldu, yakalamak üzereyiz. DHKP-C örgütünde pek çok eylemlere katılmış hainin tekidir. Birileri bunu Ak Parti’nin yaptırdığını söylüyordu veya HDP’nin ve HDP’nin kendi içinden bunu yapanların olduğunu söylüyorlardı. En azından faili ortaya çıktı.”

Cezasını görürler

Ak Parti’ye saldırılar olduğunu hatırlatan Arınç, “Bunun cezasını mutlaka görecekler. Ama biz hiç kimseye karşı, hangi siyasi parti olursa olsun baskı kurmak tehdit etmek hakaret etmek hakkına sahip değiliz. Bir parti ki seçime girmiştir, millet onu sever ise oy verirse barajı aşar, sevmezse güvenmese oy vermese barajı aşmaz” diye konuştu.

‘Andımız’ ırkçıydı’

Arınç, ‘Andımız’ı eleştirdiği için Necmettin Erbakan’ın 1.5 yıl hapse çarptırıldığını anımsatarak şöyle dedi: “Ak Parti döneminde bir kanun teklifi getirdik ve Erbakan’ı cezaevine girmekten kurtardık. Ama o ant yıllarca çocuklarımıza hem yalan söyleten, hem de ırkçılık kokan bir şeydi. Kaldırdık kötü mü oldu? Bu memlekette Kürt, Arap kardeşlerimiz var, başkaları da var.”

Haberin Devamı

‘HDP, PKK’nın seçim ofisi’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Muş’ta askerimizi kaçırdılar, sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. HDP, PKK’nın seçim ofisi” dedi. Çankırı’da konuşan Akdoğan şunları söyledi: “Ey HDP, sen çözüm sürecini önemsiyorsan kim yapacak çözüm sürecini? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak? Şimdi kol kola girdiğin, paralel yapı mı yapacak? Eşcinsel aday çıkartan, eşcinsel evliliği öne süren bir parti, Türkiye partisi olabilir mi? Muş’ta askerimizi kaçırdılar, Türk askerini kaçıran bir örgütün uzantısı Türkiye partisi olabilir mi? Sonra getirmişler HDP binasına bırakmışlar. HDP, PKK’nın seçim ofisi. Niye? Onlar prim yapsın diye. Arkadaş, o kaçırdıkları askeri bırakmaları işi çözmüyor. Orada eli silahlı olan adam orada durduğu sürece bu HDP’ye verilen bütün oylar vebaldir.”

Haberin Devamı