Gazete Vatan Logo

'Kuru Kafa' ABD kıyılarına ulaştı

'Kuru kafa' Matthew ABD kıyılarına ulaştı Haiti üzerindeyken çekilen uydu görüntüsü dehşete düşüren son yılların en şiddetli kasırgası, Karayip ülkelerinde en az 343 ölümüne yol açtı.

'Kuru Kafa' ABD kıyılarına ulaştı

Karayip ülkelerini yerle bir eden Matthew Kasırgası, Cuma gününün ilk saatlerinde ABD'nin Florida kıyılarını vurmaya başladı. Bölgeden gelen ilk fotoğraflarda ağaçların yerlerinden söküldüğü görülüyor. Canlı yayın yapmaya çalışan televizyoncular ise rüzgarda uçmamak için direniyor. Yüz binlerce insan ise halihazırda sığınaklarda bekliyor. Florida Orlando'daki dünyaca ünlü eğlence merkezleri Walt Disney World, Universal Studios ve SeaWorld kapalı.

Haiti üzerindeyken 'kuru kafa' şeklinde görülen kasırganın fotoğrafını, CNN kanalının Meteoroloji Stu Ostro sosyal medya hesabından paylaştı. Ostro, Twitter hesabında görüntüyü şeytani olarak niteledi.

Florida, Georgia, Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde yaklaşık iki milyon kişiden evlerini terk etmeleri istendi. Birçok otoyolda uzun araç kuyrukları var.

CNN kanalı, kategorisi dörde yükseltilen Matthew'ün on yılların en tehlikeli kasırgası olduğunu aktarıyor. Günler öncesinde birçok kentte market rafları boşaltıldı, evlerde yiyecek stoğu yapıldı.

Haberin Devamı

HAİTİ'DE FELAKETİN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI

Dünyanın en yoksul ülkelerinden Haiti'de 300'den fazla insanın canını alan Matthew Kasırgası'nın yol açtığı felaketin boyutları yeni ortaya çıkıyor. Haiti'de birçok yerleşim birimiyle iletişim kurulamıyor.

Fırtına, bazı kentlerde neredeyse tüm evleri yıktı. Güneydoğudaki en büyük kentlerden Jeremie'deki evlerin yüzde 80'i tamamen yerle bir oldu. Roche-a-Bateau kentinde ise 50'den fazla kişinin öldüğü bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler ülkede 350 bin kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.