Gazete Vatan Logo
Magazin 'Kadınlar beni kocalarından fazla seviyor'

'Kadınlar beni kocalarından fazla seviyor'

Pilates eğitmeni, model ve televizyon programcısı Ebru Şallı ile yeni yıl heyecanı, 2015 planları, spor, sağlıklı beslenme ve elbette Sinan Akçıl aşkı üzerine Şamdan Plus’a konuştu. İncelttiği kadınların kendisini çok sevdiğini söyleyen Şallı, “Beni kocalarından fazla seviyorlar, çünkü onları istedikleri vücuda ben kavuşturuyorum” diyor

'Kadınlar beni kocalarından fazla seviyor'

Model, sunucu, televizyon programcısı, pilates eğitmeni ve anne... Çok özelliğiniz var, hangisi sizi daha iyi tanımlıyor?

Modelliğe başladığım yıl 1995, Türkiye Güzeli seçilmiştim; sonra uzun zaman podyumdaydım, ayrıca modellik yaptım. Ardından sunuculuk ve televizyon programcılığı geldi, kadın programları yaptım; haklısınız pilates eğitmeni de oldum. Ve harika iki evlada sahip bir anneyim. Sanırım bunların hepsi Ebru Şallı’yı oluşturuyor, galiba bir kadın dergisi gibiyim. Çevir çevir oku. (gülüyor) Yemek, spor, çocuk, aşk, heyecan; her şey var... Bir tek oyunculuk yapmadım. Sadece güzellik yetmez oyuncu olmak için. “Neden denemedin?” diye soran çok oluyor. Ben mükemmeliyetçiyim, eğitimini almadan cesaret edemedim. Etmem de..

Bana sorsanız, kesinlikle bir sitcom’da oynamalısınız derdim. Sizi yakından tanıdıkça enerjinizden ve eğlenceli kişiliğinizden etkilenmemek mümkün değil.

Sağolun, gerçekten de esprili biriyimdir, gülmeyi ve güldürmeyi çok severim. Ayrıca gülen insanlara bayılırım. Ama hayır, sitcom’da oynayamam. Tarzım her şeyin en iyisini yapmak üzerinedir, laf olsun diye bir iş yapmam. Hayatıma farklı bir yol çizdim. Pilates eğitmeni oldum.

Haberin Devamı

Zor bir yol seçtiniz aslında. 20 yıl oldu o halde, siz bütün bu işlere başlayalı. Zor mu geçti yıllar?

Çok güzeldi her şey. Zaman çok hızlı geçiyor. Geriye bakınca güzel şeyler hatırlıyorum, çocuklar büyüdü bile. İstediğim işleri yaptım. Modelliğe başladığımda 17 yaşındaydım ve “Şunları şunları yapacağım, evleneceğim, iki çocuğum olacak” dememiştim. Her şeyi hayatın akışına bırakmıştım. Çok çalışkan biriyim, her şartta çalışmayı seviyorum. Allah uzun ve sağlıklı ömür verirse, 70 yaşında da çalışıyor olacağım.

Kilo konusunda yalan söyledim

Beren’de ‘7 kilo aldım’ deyince ortalık yıkıldı ya; o yüzden Pars’ta yalan söyledim! Aslında 10 kilo almamıştım.

Hamileyken 7 kilo almam herkese dert oldu

Pilatese başladığınızda hamileydiniz sanırım...

Doğru, 11 yıl oldu. Hamileyken başlamıştım. Doğurunca da devam etmeye karar vermiştim. Çok ilgimi çekmişti, ruhuma hitap eden bir spor. Bir an önce doğurup, pilates eğitmeni olmaya karar verdim. Farkındalığım arttı, nefesim değişti, bana ne oluyor dedim. Değiştim birdenbire, farklı bir boyutu var pilatesin.

Haberin Devamı

Pilates yapmak için mi erken doğum yaptınız yoksa? Öyle de bir dedikodu var ya, çocuklarınızı erken doğuruyormuşsunuz kilo almamak için! Doğru muydu bu?

İkisini de erken doğurmadım. İlk oğlum Beren’i sadece 10 gün erken doğurdum. Pars’ı tam zamanında doğurdum. Üstelik loğusayken duymuştum bu dedikoduları. Herkesin bedeni farklı, ben o kadar kilo aldım. Çocuklarımı birer yıl emzirdim, onlara çok sağlıklı bir şekilde baktım. Çok bilinçli bir anneyim. Sütümün nasıl geleceğini, kendimin değil de çocuklarımın nasıl kilo alacağını bilerek beslendim. Doktorum da yardım etti. Sadece 7 kilo alınca herkese dert oldu.

Yemiyor musunuz peki?

Yemez miyim? Her şeyi yerim. Güzel de yemek yaparım. Büyük ve kalabalık sofralar kurarım. Damak zevki insana mutluluk verir.

Aç kadınların hiçbiri sizin gibi sağlıklı ve mutlu görünmüyor.

Haberin Devamı

Harikasınız, çok doğru. Aç insan pörsür zaten, mutluyum ve sağlıklıyım. Bu kadar spor yapamaz aç bir insan. Zaten zayıflığı da tasvip etmiyorum. Kas oranı mühim, insan kanlı canlı olmalı. 40 bedende sağlıklı ve fit de olabilirsiniz. Herkes başka, zayıf olan selülitli kadınlar da var. Kiminin kol, kimin kalça çalışmaya ihtiyacı var.

Kadınlar dertlerini, sıkıntılarını da unuttu pilatesle galiba?

Benim de dertlerimi unutturuyor, çok başka bir spor. Kadınlara günlük sıkıntılarını, sorunlarını unutturuyor, sorunlarla daha kolay baş edebilecek kıvama geliyorlar. Ülkenin her yerinden çok sayıda takipçim var, herkesin evinde pilates toplarım var. Fotoğraflarını paylaşıyorlar, boşanmaktan vazgeçen de var, kilo veren de. Kadın kendini iyi hissediyor ve beni kocasından fazla seviyor. “Kendimi nihayet kocama beğendirdim ama seni daha çok seviyorum” diyor. (gülüyor) Beni sevmesin de kimi sevsin, mutlu olan, kilo veren ve kas yapan kadın?

Boşanma süreci yolunda gitti

Cesaret isteyen kararlar aldınız. Boşanmak bile zor bir karar.

Haberin Devamı

Her şeyden önce kendime güvenirim, her kararımda da böyle oldu. Biz hep Harun’la (Tan) “Boşanmak için illa çok kötü bir şey olması mı lazım” dedik. Çocuklarımıza “Anne baba olmaya devam edeceğiz ama artık karı-koca değiliz” dedik.

Çocuklar Sinan Akçıl’la nasıl tanıştı? Anlaştılar mı?

Çok yolunda giden bir süreçti. Uyum sağlamaları ve birbirlerini sevmeleri yavaş yavaş oldu.

Boşandıktan sonra bir stres, bunalım yaşadınız mı?

Hayır, bunalıma girmedim; pilates ve çocuklarım beni ayakta tuttu. Pilates antidepresan gibidir. Boşandıktan 3-4 ay sonra Sinan’la aramızda bir şeyler olur mu diye düşündüm. Bir arkadaşımızın evinde ilk defa karşılaştık, aklıma bile gelmezdi ama oldu.

Sinan Bey’i komik buluyorsunuz öyle mi? Dilinizden düşmüyor...

Sinan’ın beni en çok etkileyen şeyi buydu. Pilateste karnım bu kadar acımıyor; Sinan’a gülmekten karnım ağrıyor inanın.

Bu muhteşem karnın sebebi Sinan Akçıl o halde! Ona da karışıyor musunuz, şunu ye, bunu ye diye.

Düzensiz besleniyordu eskiden, şimdi çok daha iyi besleniyor. Çok ciddi anlamda spor yapıyordu şimdi pilates de eklendi. Ancak çok şanslı bir fizik yapısı var, o doğuştan baklavalı bir karna sahip.

O sizi kıskanıyor mu?

Sinan’la her an ‘on-line’ız. Bir ilgi bir alaka durumu var, fotoğraflarıma bakıyor “Hımmmm” diyor... Var kıskançlık olmaz mı?

Aşk varsa alınganlık da vardır, küsmeler, üzülmeler de var mı?

Oluyor tabii her ilişkideki gibi. İnsanız neticede, anlık şeyler yaşanıyor bazen. Güzel ama aşk...

Bazen boş kalmak lazım

Çalışmak ve sadece çalışmak. Yeni DVD çıkacak, şu anda karın, kol ve kalça DVD’im satışlarda bir numara, bu da bana çok moral verdi, motive etti. Pars’la beraber çıkaracağımız çocuk yemekleri kitabımız var. Bakalım...

Sürekli yeni yıl kararı alır kadınlar ve bir türlü uygulayamaz, biraz motive etsenize; ne yapsınlar...

Derhal; hiç vakit kaybetmeden pilatese başlasınlar. İnsanı bu kadar kısa sürede şekle sokan, mutlu eden bir spor daha yok. Kendilerine vakit ayırsınlar. En önemlisi de bu, sadece spor yapmak yetmez. Bazen boş kalmaya da ihtiyaç duyar insan. Herkes zamanla yarışır halde. Ama biraz durmak ve sakinleşmek lazım. Ev hanımları bence en zor işi yapıyor çünkü bir evi organize etmek çok zordur. Arkadaşlarına vakit ayırsınlar, tembellik yapsınlar. Mutlu olmak için yaşasınlar, mutlu oldukça çevrelerini de mutlu ederler. Mutluluk da bulaşıcıdır.

Elim bereketlidir

Çocukluğumdan beri çalışıyorum. İş yapınca kendimi iyi hissediyorum. Elimi değdirdiğim şey bereketlidir.

Anaç bir yapım var

Çocuklarınıza tatlı yediriyor musunuz, yoksa yasak mı?

Elbette yiyorlar, yasakçı olmak hep ters etki doğurur. Tombik doğdular, her zaman sağlıklı beslendiler. Protein çok önemli, et yemediğim halde çocuklarıma yediririm.

Başka çocuk planı var mı? Bir kız çocuk mesela...

Çocukları çok severim, onlarla vakit geçirmeyi çok severim. Kader biraz da bu işler. Neden olmasın, çok çocuk fikri uzak değil bana. Erkek çocuk çok severdim, öyle de oldu. Çok anaç bir yapım var.