Gazete Vatan Logo

‘Bu seviyeye ne zaman ulaştınız?’

Terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı’nda etkin olarak görev alan Özel Kuvvetler nam-ı diğer isimleriyle bordo bereliler son olarak NATO tatbikatına katıldılar.

‘Bu seviyeye  ne zaman ulaştınız?’

Terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı’nda etkin olarak görev alan Özel Kuvvetler nam-ı diğer isimleriyle bordo bereliler son olarak NATO tatbikatına katıldılar. Tatbikat ile ilgili olarak güvenlik uzmanı Abdullah Ağar şu bilgileri paylaştı: “Onları, kimi batının en elit güçleriyle yarışırken görüyoruz, kimi dost ve kardeş ülkelerle bilgi ve tecrübelerini paylaşırken. En son yapılan uluslararası bir tatbikatında, gece ormana yapılacak serbest paraşüt atlayışlarına iki ülke hariç hiç kimse katılmak istemedi. Alabildiğine riskliydi. Yere sağlam inilse bile, aynı noktaya ya da birbirine yakın noktalara inmek mümkün değil gibiydi. Gerçek silah, teçhizat, mühimmat ortalama 30’ar kilo... Bir de gece, bir de orman ve birbirine en yakın noktaya inmeli ki anlamlı olsun. Zamanla yarış, toparlanma ve zaten asıl görev bundan sonra başlıyor.”

Diğerleri izledi

“Gece ormana yapılacak tam teçhizat serbest muharebe atlayışını kabul eden iki ülkeden biri; Türk Özel Kuvvetleri’ydi. Diğer ülkeler izleyecekti. Gecenin karanlığında ormanın üzerine serbest atlayış yapan Türk Özel Kuvvet timi büyük bir maharetle atlayışını tamamladı. Sonra, hızla toparlanarak hedef bölgeye sızmaya geçti. Ve planlanandan çok daha kısa bir süre sonra hedef bölgedeki görevlerini tamamladılar. Onlar ‘Görev Tamam’ raporunu verdiklerinde, atlamayı kabul eden diğer ülkenin özel kuvvetleri ise atlayış sonrası toparlanmasını henüz tamamlamıştı. Onların hızına ve kabiliyetine yetişemeyen diğer ülkenin elit güçleri görev sonrası sordu: ‘Siz bu seviyeye ne zaman ulaştınız?’ Bilmiyorlardı, ama onlar dünyanın en elit özel kuvvetlerinin bile yılda 8-10 kez yaptıkları gece atlayışlarını en az 30 kez yapan Türk Özel Kuvvetleri’ydi.”

Haberin Devamı