Gazete Vatan Logo

‘Bana Şırnak’ta olduğunu söylemedi’

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan Özel Harekat polisi Ayhan Demirel’in kısmi felçli annesi oğluyla son telefon konuşmasını “Özledim gel’ dedim. ‘Ankara’dayım gelememem’ dedi” sözleriyle anlattı.

‘Bana Şırnak’ta olduğunu söylemedi’

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde önceki gün PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi 44 yaşındaki Ayhan Demirel, dün memleketi Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi’nde yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Vücudunda kısmi felç olan şehit anne Mercan Demirel, oğlunun cenazesi karşılamaya ve tören alanına, ambulans sedyede taşındı. Oğluyla en son 2 gün önce telefonla görüştüğünü belirten Mercan Demirel, oğluna ”Hastayım. Özledim gel” dediğini ancak oğlunun ”Ankara’dayım gelemem” dediğini ve Şırnak’ta olduğunu söylemediğini ifade etti.

Kara kuzum

Polis Ayhan Demirel’in cenazesi, hemşire eşi Aysel ve 15 yaşındaki oğlu İbrahim Demirel ile birlikte helikopterle memleketi Sarıyahşi İlçesi’ne getirildi. Ayakta güçlükle durabilen şehit eşi ve oğluna yakınları yardımcı oldu. Oğlunun cenazesinin gelişini karşılayan İbrahim Demirel de, adını taşıdığı torununa sarılıp, “Kara kuzum” diye gözyaşı döktü. Şehit Demirel’in cenazesi, helallik alınması için mesai arkadaşlarının omzunda baba evine getirildi. Evin içine alınan şehit polis Demirel’in ay yıldızlı bayrağa sarılan dede ve torun gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Demirel’in cenazesi yine arkadaşlarının omuzunda tören için götürüldü ve defnedildi.

Haberin Devamı

Babadan selam

Şehit babası İbrahim Demirel, oğlunun tabutunun karşısına geçip asker selamı verdi. Demirel, vatani görevini topçu çavuşu olarak yaptığını ve teröristlerle çatışmaya gitmek için her an hazır olduğunu belirtti.