Gazete Vatan Logo

'Ajan' adaylar sınava girecek

2016 LYS'de görevlendirilen kişiler, atandıkları binada aday gibi sınava girecek ve her konuda kurallara uyulup uyulmadığını ÖSYM'ye raporlayacak. Gözlemciler, aday kimliği dışında özel bir kimlik veya görevlendirme belgesi taşımayacak.

'Ajan' adaylar sınava girecek

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 18 Haziran'da başlayacak ve 1 milyon 73 bin 18 adayın başvurduğu Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının, önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirtti. Demir, “2016 LYS formatında kılavuzda yer alan bilgilerin dışında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun” dedi.

Sınavda 'ajan' olacak

Habertürk'te yer alan habere göre, bu yılki LYS sınavında ÖSYM'nin görevlendirdiği gözlemciler de sınavlara katılacak. Sınav gözlemcisi uygulamasına ilk kez 2015'in ikinci yarısından itibaren başlandı. Bu yılki LYS'de sınav gözlemcisi olarak görev almak isteyenlerin tercihleri, Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden alındı. 2016 LYS'de de bütün illerde sınav gözlemcisi görevlendirildi. Bu görevliler, sınav günü aday olarak atandıkları binaya giderek sınava girecek ve sınavın organizasyonunun, bina girişlerindeki aramalardan salondaki işlemlere kadar kurallara uygunluğunu gözlemleyip ÖSYM Başkanlığı'na raporlayacak. ÖSYM sınav gözlemcileri, aday kimliği dışında özel bir kimlik veya görevlendirme belgesi taşımayacak, sadece aday gibi sınava girecek, sınavın uygulamasına ve organizasyonuna herhangi müdahalede bulunmayacak.

Haberin Devamı