Gazete Vatan Logo

‘79 milyonun hükümetiyiz’

TBMM Genel Kurulu’nda 453 milletvekilinin katıldığı oylamada, 65. hükümet 315 kabul oyla güvenoyu aldı. Başbakan Yıldırım, “Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz” dedi.

‘79 milyonun hükümetiyiz’

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, dün TBMM’de güvenoyu aldı.

TBMM Genel Kurulu’nda, birleşimi yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve grup başkanvekillerinin kısa konuşmalarının ardından gündeme geçildi. Genel Kurulda, 65. Hükümet’in güvenoylaması, TBMM İçtüzüğü uyarınca açık oylama şeklinde yapıldı. Açık oylamanın elektronik sistemle yapılması kabul edildi. 65. Hükümet’in güvenoylamasına 453 milletvekili katıldı. 65. Hükümet; 138 ret oyuna karşılık, 315 oyla güvenoyu aldı.

‘Gece gündüz çalışacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, oylamanın ardından teşekkür konuşması yaptı. “Cenabı Mevlam’dan hayırlı hizmetler yapmamızı niyaz ediyorum” diyen Yıldırım, özetle şöyle konuştu: “65. Hükümet’in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle, önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şüphesiz eleştiriler, uyarılar, öneriler bizim için yol göstericidir, daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var, seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz, 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir. Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız, insan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olması için gece gündüz demeden çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Taksiciliği bilirim’

65. Hükümet’in TBMM’de güvenoyu almasının ardından Anıtkabir’e hareket eden Yıldırım, güzergahındaki Tandoğan Kültür Taksi Durağı’na uğradı. Taksicilerden memleketlerini öğrenen ve durağın işleyişiyle ilgili bilgi alan Yıldırım, ikram edilen çayı içti. Yıldırım’ın “Taksiciliği de bilirim” demesi üzerine taksici Levent Fişek “Bir pazar günü size vereyim arabayı. Şapka takın. Vallahi sizi tanımazlar” sözleri gülüşmelere neden oldu. Yıldırım’ın “Peki hasılatı nasıl paylaşacağız?” sorusuna karşılık Fişek, “O gün size tahsis edelim Başbakanım” ifadesini kullandı. Taksi ve otobüsünün olduğunu, 1983 yılında şoföre verdiğini belirten Yıldırım, “Ben ilk defa Mercedes 302 S almıştım. Navlunu alıyordu şoför. Hiç sayma mayma yok. Parmağıyla kesiyor. Kalın kısmını kendine alıyor. Aynen balta atma gibi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anıtkabir’de asker bayıldı

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet’in güvenoyu almasının ardından hükümet üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Yıldırım, Anıtkabir özel defterine, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirmenin verdiği güven, şevk ve heyecanla ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış, huzur, refah içinde yaşadığı itibarlı bir Türkiye içindir” diye yazdı. Yıldırım ve beraberindeki bakanların Misak-ı Milli Kulesi’ne geçişi sırasında Anıtkabir merdivenlerinde nöbet tutan askerlerden biri bir anda yere düşerek baygınlık geçirdi. Yıldırım, baygınlık geçiren askere ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte kendisi yaptı.

Haberin Devamı