Gazete Vatan Logo

Zulüm bitmiyor! 6 ölü, 618 yaralı

Filistinlilerin Gazze-İsrail sınırında gerçekleştirdikleri Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 618 kişi yaralandı. Gösterilerde 23 yaşındaki bir Filistinlinin yüzüne göz yaşartıcı bomba isabet etti. Acı içinde yerde kalan genç acilen hastaneye kaldırıldı.

Zulüm bitmiyor! 6 ölü, 618 yaralı

Gazze`deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Filistinlilerin İsrail işgaline karşı, Gazze-İsrail sınırında gerçekleştirdikleri Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 618 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kudra, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin ise Zeyad al-Briem (25), Emad Nabil Abu Darabi (26), Haytham Muhammed Khalil Al Jamal (15) ve Karam Ibrahim Ali Abu Arafat (26) olduğunu belirtti.

Gösterilerden haber ajanslarının kaydettiği görüntüler de gelmeye devam ediyor. Günün en dikkat çeken karelerinden biri göz yaşartıcı bombalardan birinin 23 yaşındaki Ebu Sabla'nın yüzüne geldiği anlardı. Yüzü yanan ve ağzından dumanlar çıkan genç adam Gazze'de tedavi altına alındı.