Gazete Vatan Logo

Zirve yalnızlık demek yalnızlığı sevmem

Oyunculuktaki iddiasını bir kez daha Somuncu Baba-Aşkın Sırrı filmiyle izleyenlere göstermeye hazırlanan Furkan Palalı, hedefleri olduğundan bahsederek hayallerini ve ilk sinema filminin heyecanını anlattı

Zirve yalnızlık demek yalnızlığı sevmem

İlk sinema filmi nasıl bir heyecanmış?

Somuncu Baba-Aşkın Sırrı ilk sinema filmim olduğu için çok önemsediğim bir proje bu yüzden çok heyecanlıyım. Bu heyecanı yaşamak çok keyifliymiş. Seyirciyle buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum. Senaryo ilk geldiğinde okurken oynamaya başladım. Bu iş için elimden geleni yaptım.

Çekimlerimiz biraz uzun sürdü. Ama bu sürenin uzaması oyuncuyu rahatlatan bir şey çünkü karakterini düşünmeye ve araştırmaya zamanın oluyor. Karakterime gerektiği kadar özen gösterebildim. Daha sanatsal bir rol ortaya çıkardım.

Dizi yaparken filmde yer almak genelde tercih edilmez bu ne diyorsunuz?

Oyunculara bir filme bu kadar uzun zaman ayırmak zor gibi geliyor. Film yapabiliriz ama dizi gelir kaynağımız olduğundan sinema veya tiyatrodaki gibi sanat yapamasak bile devam ettirmemiz gereken bir iş. Ancak bu filmin uzun süreli çekilmesi gerektiğine inandığım için çekim süresine hiç itiraz etmedim.

Somuncu Baba’nın felsefesi size neler öğretti?

Okuduğum cümleler aklıma geldikçe daha sakin olmaya çalışıyorum, sabırlı olmayı öğreniyorum. Tevazu ve alçakgönüllü olmanın birçok şeyi değiştirdiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Siz aşkın sırrını buldunuz mu?

Bulmak çok zor. Ama aşka yaklaşmak ve insanları sevmek, dinlemeden yargılamamak gerek. Güvene çok önem veriyorum. Güvendiğin zaman sorgulamaz ve yargılamazsın, anlamaya çalışırsın. Güven olduğunda bütün insan ilişkilerinde rahatlıyorsun ve işine daha mutlu odaklanabiliyorsun. Ben öyleyim. Güvendiğimde daha az tartışırım, daha yaratıcı olurum ve enerjim yükselir.

Hayatınızda olacak kişi nasıl olmalı?

Sevgilimin bana güvenmesi gerekiyor. İşimizden dolayı çalışma saatlerimiz çok sıkıntılı. Birçok şeyle uğraşırken bunları anlayışla karşılayabilecek, sohbet edebildiğim, dinlediğim ve dinlendiğim biri olsun isterim.

İşimin hakkını vermek isterim

Zirvede olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Hedefleri olan bir adamım. Hedefimse hep daha iyisini yapmak ve kendimi geliştirmek. Yaptığım işlerin hakkını verme derdindeyim. Şu an bizi birbirimize kırdırıyorlar. Ama bu ülkeyi biz hep baraber yan yana kazandık. Bu ülkenin kahramnlıklarını anlatan, tarihini hatırlatan derdi olan filmlerde olmak istiyorum. Zirve derdinde değilim, bir şeyleri değiştirmek için çaba sarf ediyorum. Zirve büyük bir kelime ve yalnızlık demek. Yalnızlığı sevmiyorum. Bu yüzden zirvede olmak ve yalnız kalmak beni mutsuz edebilir.

Haberin Devamı

"Güvendiğimde daha az tartışırım, daha yaratıcı olurum ve enerjim yükselir."

Sanatta kural olmamalı

Hollywood hayaliniz var mı?

Bu hayalimi söylediğimde tepkiler oluyor. Çok ütopik görülüyor ama yapılamayacak bir şey değil. Olabileceğine inanıyorum. Şartlar el verdiğinde, kendimi daha donanımlı hissettiğimde bu hayalim için fırsatlar yaratıp harekete .

Başrol olarak senaryoya müdahale ettiğiniz olur mu?

Bu müdahaleyi yanlış buluyorum. Ama mantıksız gelen bir şeyi yönetmenle paylaşma lüksüm vardır. Eğer sanat için gerekli olduğuna inanıyorsam oynarken kendime kural koymam. Sadece reyting olsun diye öpüştürülmeye karşıyım. Sanat yapıyorsan kural olmamalı.

Haberin Devamı