Gazete Vatan Logo

Zabıta alımı 2020 başvuruları ne zaman? Zabıta alımı şartları nelerdir?

Zabıta alımı ne zaman yapılacak? Zabıta alımı şartları nelerdir? Soruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğinin yayımlanmasından sonra merak sorulmaya başlandı. Zabıta alımı 2020 başvuruları ne zaman? Zabıta alımı şartları nelerdir? İşte detaylar…

Zabıta alımı 2020 başvuruları ne zaman? Zabıta alımı şartları nelerdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan genelgede 24 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğinin detaylarına yer verildi ve personel alımına ilişkin bilgiler açıklandı. İtfaiye eri ve zabıta memuru kadrolarına ilk defa atama yapılması, Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliğinde belirlenen atama usulü ve koşullarına göre gerçekleştirilecektir. Ancak, bu kadrolara yapılacak ilk defa atamalara ilişkin sınav ilan duyurularının da Resmî Gazete' de yayımlanması gerekecektir. Zabıta memuru alımı genelge ile yapılacağı ve 2020 yılı alımlarının bu durum kapsamında yapılacaktır. Genelgeye göre merkezi alım veya açıktan atama yöntemi kullanılarak KPSS puanı ile alım yapılacak. Sıralama belirlenmesinin ardından uygulama mülakat sınavı yapılacaktır. Peki, zabıta alımı ne zaman yapılacak? Zabıta alımı şartları nelerdir?

ZABITA MEMURU ALIMINA BAŞVURU ŞARTLARI

Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, TCK 53. Maddeye göre suçu olmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve 35 yaşını aşmamış olmak.

Haberin Devamı

ZABITA ALIMI 2020 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2020 zabıta alımının ne zaman yapılacak henüz belli değil.