Gazete Vatan Logo

Yüzbaşı Murat Eren’i kurtarmak!

Kumpas davalarında hapiste kalan tek kişi olan emekli Yüzbaşı Murat Eren’in serbest kalabilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz edildi

Yüzbaşı Murat Eren’i kurtarmak!

Ergenekon sürecini başlatan ilk soruşturma olan Atabeyler kapsamında bundan 10 yıl önce tutuklanan ve açılan çeşitli davalarda yargılanan Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, cezaevindeki tek kumpas mağduru olarak tutuklu bulunuyor. Eren’in serbest kalabilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onama kararı veren Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararına itiraz etmesi ve infazın durdurulması ile Askeri Yargıtay 3. Dairesi’nin Murat Eren ile ilgili olarak yargılanmanın yenilenmesi kararı vermesi gerekiyor.

Hepsi paralel çıktı!

Eren’in serbest kalabilmesi için bir diğel ihtimal ise Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruların ele alınıp adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ilişkin karar verilmesi olacak. VATAN’a konuşan Eren’in avukatı Hüseyin Ersöz şunları söyledi: “Murat Eren hakkında Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde mahkumiyet kararı veren askeri hakimler darbe suçlamasıyla ihraç edildi ve tutuklandı. Bir kısmı darbenin göbeğinde yer alıyor. Eren hakkında mahkumiyet ve onama kararı veren Özel Yetkili Mahkeme’nin hakimleri ve Yargıtay üyeleri de tutuklandı. Eren’in davasına bakan askeri hakimler Albay Erhan Ermişoğlu, yarbay Ali Müjdat Eski ve Yarbay Hasan Saban darbe soruşturmasında suçlanan yargı üyeleri arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

Eren’i yargılayan Özel Yetkili Ankara 11. Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Dündar Örsdemir ile Eren hakkında ilk tutuklama kararını veren ve Kozmik Oda’da arama yapan Kadir Kayan da tutuklandı. Üye hakimler Mustafa Karatay, Hakan Oruç ve Ali Ertan ise HSYK tarafından açığa alındı. Öte yandan ÖYM’nin kararını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul’la birlikte üyeler Abdurrahman Kavun, Hamza Yaman ve Ahmet Toker tutuklanan isimler arasında yer alıyor. Bir diğer üye Fikriye Şentürk hakkında da gözaltı kararı verildi.