Gazete Vatan Logo

Yunanistan'dan son dakika açıklaması!

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis Yunanistan’ın bugün IMF’ye olan borcunu ödemeyeceğini açıkladı. Bakan mali yardım anlaşması olabilir mi sorusuna ise 'öyle umuyoruz' cevabını verdi.

Yunanistan'dan son dakika açıklaması!

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis Yunanistan’ın bugün IMF’ye olan borcunu ödemeyeceğini söyledi. Böylece ülke resmi olarak temerrüde düşecek.

Muhabirlerin sorusu üzerine Yunanistan'ın Salı günü IMF'ye 1.6 milyar euro'luk ödemeyi yapmayacağını söyleyen Maliye Bakanı, son gün yapılacak bir anlaşma için umudunu koruduğunu açıkladı.

KREDİTÖRLERDEN ESNEKLİK BEKLENİYOR

Yunanistan'ın başmüzakerecisi, "Gelecek günlerde kreditörlerden daha büyük bir esneklik bekliyoruz. Kurumların tekliflerini kabul etmek ekonominin gidişatını etkilemez." dedi.

RUSYA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Kremlin’den yapılan açıklamada Yunanistan’a mali bir yardım yapılmayacağı belirtilerek, borç krizinin Yunanistan ile Avrupa Birliği arasında olduğu belirtildi.

Öte yandan İspanya Başbakanı Mariano Rahoj ise yaptığı açıklamada Yunan halkının referandumda hayır oyu vermesinin ülkenin eurodan çıkışı olarak yorumlanacağını söyledi.

MERKEL: HABERİM YOK

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise bu sabah saatlerinde Yunanistan'a yapılan yeni uzlaşma teklifinden haberi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı