Gazete Vatan Logo

Yunanistan'da basın sustu!

ERT çalışanları binayı işgal etti

Ekonomik kriz nedeniyle kapatılan Yunan devlet televizyonu ERT çalışanları binayı işgal etti. Yunan basını da greve gitti. Tüm tv ve radyolarda haber programları durdu.

Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyonu ERT’nin kapatılması kararının ardından gazetecilerin binayı işgal eylemi devam ediyor. Başbakan Antonis Samaras’a yakın kaynaklar, ERT’nin kapatılmasıyla ilgili yasa tasarısının mecliste onaylanmaması durumunda erken seçime gidileceğini bildirdi.

‘Halk da istemiyor’

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ise Radikal Sol Koalisyon SYRIZA lideri Aleksis Çipras ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, devlet televizyonunun kapatılmasından kendisinin de üzüntü duyduğunu ancak anayasanın bu konuda kendisine müdahale hakkı tanımadığını söyledi.

Öte yandan Başbakan Samaras’ın, ERT’nin kapatılması öncesinde bu konuda gizli bir kamuoyu araştırması yaptırdığı, vatandaşların büyük bölümünün sürekli zarar eden bu kurumun kapatılmasından yana görüş belirttiği öğrenildi.

Gazeteler çıkmıyor

ERT’nin kapatılmasını protesto eden basın sektörü çalışanları art arda uygulanacak 24’er saatlik genel grev kararı aldı. Yunanistan Yazarlar Federasyonu POESY, Radyo ve Televizyon Çalışanları Federasyonu POSPERT ve Basın-Yayın Kurumları Çalışanları Dernekleri Federasyonu POEPTYM’in ortak kararıyla dün saat 06.00’dan itibaren başlayan grev çerçevesinde tüm televizyon ve radyolarda haber programları durdurulurken,

Yunan Haber Ajansı ANAMPA de haber geçmiyor ve internet sitesini yenilemiyor. Yazılı basın çalışanlarının grevde yer almaları nedeniyle ülke genelinde tüm gazetelerin de bugünden itibaren yayınlarına ara vereceği bildirildi.

Haberin Devamı