Gazete Vatan Logo

Yunan adaları için yeni dönem!

Ege adaları için 'kapıda vize' olarak adlandırılan geçici vize uygulamasının 1 Nisan itibariyle başlayıp 30 Eylül'de son bulacak'

Yunan adaları için yeni dönem!

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu önceki gün internet sitesinden yaptıkları duyuruda uygulamanın 1 Nisan itibariyle başlayıp 30 Eylül'de sonlanacağını açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Doğu Ege Adaları?na (Lezvos/Midilli, Hios /Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi ve Kastellorizo) Kapıda Giriş Vizesi Programı, 1 Nisan 2017 tarihinden, 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu program, vize almak zorunda olup gerekli seyahat belgelerini taşıyan, Türkiye'de kanuni şekilde ikamet eden ve Türkiye'den Yunanistan'a giden kişilere özeldir. Daha önceden incelenmesi gereken şahıslar kategorisine ait olan ülkelerinin vatandaşları, bu uygulama dışında kalırlar. Geçen yıl olduğu gibi, Vizeler Kodu'nun öngördüğü kurallara uygun bir şekilde uygulanacak olan vizeler, 1 girişli, sadece Yunanistan için kısıtlı alanda geçerliliği olan, en fazla 15 gün süreli olacaklardır. Vize yeni elektronik sistem 'VIS' üzerinden, başvuranların biyometrik verilerinin teslim alınması ve başvuruların elektronik kontrolü akabinde verilecektir."

Haberin Devamı

Adalarda yaşayanlar 'kapıda vize' uygulamasının kaldırılmasına tepki gösteriyordu

Ege'deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan geçici vize (kapı vizesi) uygulamasının kaldırıldığının açıklanması üzerine adalarda yaşayanlar uygulamanın kaldırılmasına tepki göstermişti.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun uygulamaya yeni turizm sezonu için onay vermediğinin kaydedilmesi üzerine Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, söz konusu adaların milletvekillerine gönderdiği mektupta, bakanlığın tüm ısrarlarına rağmen kararın engellenemediğini ifade etmişti.

Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonrası kapıda vize uygulamasına AB'den yeniden onay verildiği ay başında açıklanmıştı.