Bu ödülün yanında 50 milyar ne ki? (2)

Sahte Gelin'in final bölümü Kanal D ekranlarında sona erdiğinde saat sabaha karşı 02.50'yi gösteriyordu. Ama iyi ki uykuyla savaşıp, gözlerimi açık tutmayı başarmışım

Haberin Devamı

Gaspçılara açık davet
Hatice Hanım, Yasemin Bozkurt'un sunduğu "Kadının Sesi" stüdyosuna evlenmek için gelmişti. Ama ne gelmek?.. Üzerinde bir Trabzon işi altın gerdanlık, 13 Cumhuriyet altınından oluşan kolye, kulaklarında yine Cumhuriyet altınlarından yapılma küpeler, ellerinde pırlanta yüzükler, kollarında kocaman altın bileklikler... Yaklaşık 20-25 milyar liralık ziynetiyle adeta ayaklı kuyumcu dükkanı gibi karşısında duran Hatice Hanım'ı korumak, kollamak isteyen Yasemin Bozkurt ise farkında olmadan gaspçılara, kapkaççılara "adres" gösteriyordu: "Hatice Hanım bu ne cesaret? Hiç gazete okumuyor musunuz? İstanbul'da böyle dolaşmaktan korkmuyor musunuz? Bari şu kolyeleri kazağınızın içine soksaydınız..."

"Doğal olarak" Hatice Hanım'a program süresince teklif üstüne teklif geldi. Benim asıl merak ettiğim ise hanımefendi, yayını izleyip de Kanal D stüdyoları önüne "mevzilenen" kapkaççılardan kurtulup, evine sağ salim ulaşabildi mi?

Tavsiye
Bu akşam "Kurtlar Vadisi"ni kaçıran tiryakiler, çok şey kaçırmış olacak. Söylemedi demeyin (Show TV, 21.00) "Bayrak" olayı Fatih Altaylı'nın sunduğu "Teke Tek"te DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Yassıkaya arasında tartışılacak. (Kanal D, 24.00) TRT 1'in yeni
dizisi "Üç Kadın" için çok olumlu konuşuluyor. İzlemekte fayda var derim. (TRT 1, 19.55) Bir perşembe klasiği haline gelen "32. Gün"de yeni TCK masaya yatırılıyor. (CNN Türk, 22.05) Ülkerspor, iddiasını sürdürebilmek için bu akşam Cibona Zagreb'i mutlaka yenmek zorunda. Meraklıları kaçırmasın (SKY Türk, 21.40)

Gafoloji
Recep Vatanperver adlı okurumuz dün TRT 1'deki "Gün Başlıyor"da gördüklerine inanamamış. Program İstanbul, Ankara ve İzmir stüdyolarından üç ayrı sunucuyla ekrana taşınıyor. Ankara'daki sunucu, uzman doktorla görüşürken, arkadaki plazma ekranda İzmir'deki sunucu çalan cep telefonunu açıyor, konuşuyor ve kapatıyor!

Zaptiye
Bu hafta sonu "Size Anne Diyebilir miyim?" ve "Bir Prens Aranıyor"un final bölümleri yayınlanacak. Ülkeyi baştan başa bir heyecan dalgası sardı. (!) Tavsiyem; bu hafta İddaa kuponlarına yeni kolonlar eklenmesi yönünde. Hangi gelin hangi kaynanayı seçecek, kim kiminle evlenecek, kim prens olacak, kim kurbağa olarak kalacak?

Ne demiş?
"Hatice Hanım'ın üzerinde ayaklı olarak 15 milyar var..." (Yasemin Bozkurt'un "Kadının Sesi" programındaki sözleri)

Gaf kürsüsü
Star TV deki "Telegol"de Serhat Ulueren'in dili fena sürçtü: "İnanç, Allah ile Tanrı arasındadır!"

Bizim decoder
Discovery Channel'da enfes bir bilim-teknoloji belgeseli izledim: Adı "Yumurta Bilimi" idi ve gen teknolojisindeki son gelişmelerden yararlanarak tükenmekte olan hayvan nesillerinin nasıl kurtarıldığı anlatılıyordu. Meğer şu anda Kaliforniya'da "21. Yüzyıl Nuh'un Gemisi" hazırlanıyormuş. Dr.Betsy Dresser önderliğinde bir grup bilim adamı nesli tükenmeye yüz tutan hayvanlardan aldıkları yumurtaları laboratuvar ortamında döllendiriyor ve sonra eksi 190 derecedeki sıvı hidrojen tanklarında dondurarak, saklıyorlardı. Böylece Serval kedileri, Bengal kaplanları ve Afrika fillerinin soyları garanti altına alınıyordu. Bilim adamları "taşıyıcı anne" sorununu da çözmüşlerdi. Örneğin küçük vahşi kediler için aynı büyüklükteki ev kedilerini kullanmış ve bunda da başarılı olmuşlardı. Bilim adamları şimdi benzer bir yöntemle, dinazor ve mamut gibi tarih öncesi yaratıkları laboratuvar ortamında yeniden üretmenin peşinde. Sanırım gelecek programda Jurassic Park var. Hem de en gerçeğinden...

DİĞER YENİ YAZILAR